Artikel geschreven door Werksite.nl

Voor een goede carrierestart doe je de beroepskeuzetest

Hulp bij beroepskeuze, hoe kies je je toekomst, hoe kies je het ideale beroep? Dat lijkt misschien makkelijk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien, wat kan je, waar ben je goed in. Om het nog moeilijker te maken: ken je jezelf wel goed genoeg? Maak daarom onze gratis beroepskeuzetest.

Hulp bij beroepskeuze
Dankzij internet is de oriëntatie op de mogelijkheden goed te doen. Deze site geeft zelfs een stappenplan om je te helpen met kiezen. Je kunt op meerdere manieren hulp zoeken voor je beroepskeuze. Zo zijn er tal van handige tests, die je helpen je voorkeuren vast te stellen. Houd je van werken in teamverband, of vind je overleggen met anderen maar een hoop gedoe? Een hovenier moet je niet op kantoor zetten en een boekhouder niet in een timmerwerkplaats. Dat lijkt logisch, maar tot welke categorie behoor jij?

Vaardigheden bepalen beroepskeuze
Hulp bij beroepskeuze richt zich ook op het bepalen van je vaardigheden en persoonlijkheid. Ben je goed met je handen, of kun je goed organiseren. Ben je een tekentalent of is programmeren je hobby. Hoe ingewikkelder de test, des te uitgebreider de resultaten. Ben je introvert of extravert? Een denker of doener? Al je competenties tezamen bepalen in welke richting je het beste een baan kunt zoeken.

Je baan vertelt wie je bent
Als we voor het eerst kennismaken, zijn we geïnteresseerd in waar iemand vandaan komt en wat voor vak hij of zij uitoefent. Dat geeft ons een eerste indruk. Maar dat is ook niet zo raar. Want stel dat je precies wist wat je wilt, zou je vanzelf de baan vinden die het beste bij je past. Dat is de bedoeling: de baan vinden die bij je past zodat je succesvol kunt zijn in je werk. Om daar achter te komen kun je de beroepskeuzetest op internet doen, maar natuurlijk ook in je omgeving hulp zoeken. Op school, vrienden, familie, maar wat dacht je van de intercedent bij het uitzend- of werving en selectiebureau? Ook professionals helpen je graag te bekijken wat voor jou een goede beroepskeuze is.


Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Studie- en beroepskeuze na de havo

Beroepskeuze na havo? Met een havo-diploma op zak sta je voor een moeilijke keuze. Eigenlijk kun je ...

Artikel

Kosten beroepskeuzeadvies

Om meer duidelijkheid te krijgen over je carriërepad en om de juiste keuzes te maken is een beroe...

Artikel

Gratis beroepskeuzetest voorkomt drop-outs

Duizenden scholieren en studenten lopen jaarlijks vast in hun studie en verlaten vroegtijdig hun sch...

Artikel

Beroepskeuze MBO

Je bent net 16 jaar en hebt je VMBO diploma op zak. Omdat je nog leerplichtig bent tot je 18e wil j...

Artikel

Stageplaatsen vinden

Bij veel opleidingen vormt een stage een verplicht onderdeel van de studie. Een stage is onmisbaar i...

Artikel

Beroepskeuzetest geeft gratis beroepskeuze advies

Al op de middelbare school moeten scholieren in een vroeg stadium een keuze maken over de studieri...