Uitzendwerk via een uitzendbureau

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Ben je op zoek naar werk, een tijdelijke baan of zelfs naar een fulltime carrière bij een leuk bedrijf of een gerespecteerde organisatie, dan vormen uitzendbureaus een goed beginpunt. Met uitzendwerk ben je misschien niet direct verzekerd van een contract voor onbepaalde tijd, maar het is wel redelijk makkelijk om op deze manier brood op de plank te krijgen.

De voordelen van uitzendwerk
Het prettige van uitzendwerk is dat je er niet voor hoeft te solliciteren. Tenminste, niet in de traditionele zin van het woord. Je schrijft geen sollicitatiebrieven, wordt niet constant afgewezen en hoeft ook niet steeds op gesprek bij potentiële werkgevers met het risico dat je nul op rekest krijgt. Dat komt doordat het uitzendbureau zélf je werkgever is.

De kennismaking en de ‘sollicitatie’ vinden dan ook in feite bij het uitzendbureau plaats. Wanneer je op zoek gaat naar uitzendwerk, is het daarom slim om je op je paasbest aan te kleden. Je kansen op uitzendwerk zijn groter als je een goede indruk maakt.

Bel van tevoren
Je kunt direct binnenlopen bij de vestigingen van uitzendbureaus, maar hier geldt ook weer dat je een serieuze en professionele impressie wilt maken. Bel daarom enkele dagen van tevoren om één of meerdere afspraken te maken. Zo voorkom je dat je je tijd verspilt met het wachten op wachtenden vóór je. Een andere tip is om géén koffie aan te nemen. Hoe klein dan ook, het risico bestaat toch dat je zenuwen de overhand krijgen en je koffie morst. Dat kun je niet gebruiken wanneer je de beste indruk wilt maken.

Je vragen beantwoord
Onze loopbaanexperts vertellen je graag meer over het vinden van uitzendwerk. Zij geven tips, hebben suggesties waar je misschien nog helemaal niet aan gedacht had en helpen je het werk te scoren dat momenteel het beste bij je past. Neem daarom snel een kijkje in ons virtuele expert-kantoor en stel je vraag.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Uitzendwerk'

Bekijk artikelen op categorie