Flex uitzendwerk

Door Tom Spitters op 3 september 2011  

Het woord zegt het al: flex uitzendwerk is flexibel. Dit soort werk is daarom niet geschikt voor mensen die vastigheid zoeken. Daarentegen is flex uitzendwerk juist een prima oplossing voor studenten of mensen die tussen banen in zitten. De mogelijkheden hiervoor zijn in Nederland bijzonder groot.

De nadelen van flex uitzendwerk
Iedereen wil groeien. Succesvol zijn. Carrière maken. Flex uitzendwerk past daar, vanwege de aard van de werkcontracten, niet bij. Je werkt steeds maar korte tijd bij een bedrijf, bijvoorbeeld om het zwangerschapsverlof van een collega op te vangen. Je moet na korte tijd weer afscheid nemen van je collega's en je geniet ook niet dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden als die collega's. Daarom is flex uitzendwerk vooral een tijdelijke oplossing voor wie werk zoekt.

Wanneer is flex uitzendwerk wél een uitkomst?
Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin flex uitzendwerk wel degelijk gewenst is. Bijvoorbeeld wanneer je tussen studies zit of tussen studie en een vaste baan. Of wanneer je een wereldreis gaat maken, maar nog even een paar maanden wilt sparen. In zulke gevallen is de flexibiliteit van uitzendwerk natuurlijk ideaal. Uitzendwerk in nachtdienst is het soort uitzendwerkt dat het best verdient.

Bij welke uitzendorganisatie schrijf ik me in?
De inschrijving bij een uitzendbureau kan behoorlijk wat tijd kosten. Vooral wanneer de consulent(e) je wat beter wil leren kennen om je wensen met je door te nemen. Zijn er in jouw woonplaats meerdere uitzendorganisaties vertegenwoordigd, dan is het goed om eerst telefonisch te informeren naar je kansen. Zo bespaar je heel wat tijd en moeite.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Uitzendwerk'

Bekijk artikelen op categorie