Werving en selectie voor de juiste baan

Door Tom Spitters op 15 februari 2012  

Werving en selectiebureaus bieden doorlopend vacatures. Zodra je een carrièrestap overweegt, is het slim je in te schrijven bij meerdere werving en selectiebureaus. Deze ‘matchen’ voortdurend vacatures die zij binnenkrijgen aan je profiel en dit vergroot je kans om een andere baan te vinden. Dit soort bureaus zijn er in alle soorten en maten. De meeste zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en functies, zoals administratief, juridisch of commercieel. Zoek een bureau dat bij je past en bel ze eens, om hun interesse in jou en je ervaring te peilen.

De juiste match
Alle bureaus die bemiddelen in vacatures van werkgevers proberen zoveel mogelijk passende CV’s en profielen in beheer te hebben. Dit vergroot hun kans op het vinden van de ideale werknemer voor hun opdrachtgever. Daarvoor worden ze betaald. Ben je op zoek naar ander werk, passief of actief, als je ingeschreven bent bestaat de kans dat je naam naar boven komt, zodra een vacature wordt gematched. Bovendien zal – bij de goede werving en selectiebureaus – een professional je CV beoordelen en misschien wel beter naar je capaciteiten kijken dan dat je zelf zou doen.

Blijf in beeld voor de ideale vacature
Houd de vacatures van de bureaus waar je ingeschreven staat in de gaten en reageer tijdig. Zo zorg je er voor dat je bij de bemiddelaar “top op mind” blijft; het laat zien dat je gemotiveerd bent. Bedenk ook dat je, zodra je CV wordt voorgelegd aan een werkgever, een streepje voor hebt. Het werving en selectie bureau immers, heeft je bij de werkgever aangeraden. Door goed contact te houden met het bureau, kun je erachter komen waar het bij een vacature om gaat, wat de werkgever belangrijk vindt en hoe je het slimste je sollicitatiebrief kunt insteken.
Tip:
alvorens je reageert, bel altijd met het bureau voor meer informatie. Dat geeft je een voorsprong op andere sollicitanten.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Solliciteren'

Bekijk artikelen op categorie