Kosten van outplacement

Door Tom Spitters op 25 mei 2011  

Wanneer een medewerker qua competenties niet meer goed bij een organisatie past, wanneer een organisatie om financiële redenen moet inkrimpen of bij boventalligheid, wordt er vaak gekozen voor een outplacement traject. In dat geval zijn de kosten van het outplacementtraject geheel voor de werkgever. Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement. Bel 085 - 40 195 40.

Offertes outplacement vergelijken

Wanneer medewerkers getroffen worden door collectief ontslag, dient de werkgever hen altijd een outplacement traject aan te bieden. Een ervaring adviseur begeleidt de medewerker bij het vinden van een andere baan. outplacement richt zich op het vinden van een nieuwe baan die goed bij iemand past.

Toekomst
Outplacement is een maatwerk traject. Elke medewerker wordt individueel begeleid door een adviseur. Behalve dat er gesprekken worden gevoerd, kenmerkt outplacement zich ook doordat er goed wordt samengewerkt met branchegerichte werving- en selectiebureau´s. Zo krijgt een medewerker meteen de kans zich via outplacement op een nieuwe baan te oriënteren. Op het outplacement kantoor krijgt de medewerker een werkplek toegewezen en de beschikking over de nodige documentatie en apparatuur.

Kosten en offertes vergelijken
In de meeste gevallen worden de kosten voor outplacement volledig betaald door de werkgever. In geval van faillissement is het maar de vraag, wie de kosten van outplacement gaat betalen. Werknemersorganisaties en de ondernemingsraad zetten zich voor betaalde outplacement trajecten in, wanneer medewerkers op straat komen te staan.
Aan het eerste gesprek met de loopbaancoach zijn geen kosten verbonden. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een outplacement traject uitgestippeld en kan er een goede indicatie van de kosten worden gegeven.
Wanneer een medewerker onvrijwillig bij een organisatie moet vertrekken, krijgt hij vaak de mogelijkheid te kiezen tussen een geldbedrag of outplacement. Ook in dit laatste geval worden de kosten voor outplacement volledig door de werkgever vergoed. Het loont om offertes van outplacementbureaus met elkaar te vergelijken.

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Outplacement'

Bekijk artikelen op categorie