Kosten van outplacement

Door Tom Spitters op 27 augustus 2019  

Wanneer een medewerker qua competenties niet meer goed bij een organisatie past, wanneer een organisatie om financiële redenen moet inkrimpen of bij boventalligheid, wordt er vaak gekozen voor een outplacement traject. In dat geval zijn de kosten van het outplacementtraject geheel voor de werkgever. De kosten voor outplacement liggen gemiddeld op €2500 tot €3000. Deze lopen op tot €5000. Outplacement voor het hoger segment, met baangarantie kost €7500 tot €10.000.

Deze kosten variëren qua looptijd, soms per regio, persoonlijke wensen en uiteraard per outplacementbureau. Vergelijk daarom offertes van outplacementbureaus en kies het bureau waarmee je een klik ervaart.Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement. Bel 085 - 40 195 40.

Offertes outplacement vergelijken

Wanneer medewerkers getroffen worden door collectief ontslag, dient de werkgever hen altijd een outplacement traject aan te bieden. Een ervaring adviseur begeleidt de medewerker bij het vinden van een andere baan. Outplacement richt zich op het vinden van een nieuwe baan die goed bij iemand past.

Toekomst
Outplacement is een maatwerk traject. Elke medewerker wordt individueel begeleid door een adviseur. Behalve dat er gesprekken worden gevoerd, kenmerkt outplacement zich ook doordat er goed wordt samengewerkt met branchegerichte werving- en selectiebureau´s. Zo krijgt een medewerker meteen de kans zich via outplacement op een nieuwe baan te oriënteren. Op het outplacement kantoor krijgt de medewerker een werkplek toegewezen en de beschikking over de nodige documentatie en apparatuur.

Kosten en offertes vergelijken
In de meeste gevallen worden de kosten voor outplacement volledig betaald door de werkgever. In geval van faillissement is het maar de vraag, wie de kosten van outplacement gaat betalen. Werknemersorganisaties en de ondernemingsraad zetten zich voor betaalde outplacement trajecten in, wanneer medewerkers op straat komen te staan.
Aan het eerste gesprek met de loopbaancoach zijn geen kosten verbonden. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een outplacement traject uitgestippeld en kan er een goede indicatie van de kosten worden gegeven.
Wanneer een medewerker onvrijwillig bij een organisatie moet vertrekken, krijgt hij vaak de mogelijkheid te kiezen tussen een geldbedrag of outplacement. Ook in dit laatste geval worden de kosten voor outplacement volledig door de werkgever vergoed. Het loont om offertes van outplacementbureaus met elkaar te vergelijken.

Goed werkgeverschap

Outplacement kan het gevolg zijn van reorganisatie, afslanking of een stuklopende arbeidsrelatie. Vaak is dit één van de mogelijkheden die de werkgever aan de werknemer biedt, naast bijvoorbeeld een afkoopsom. Zodra outplacement ter sprake komt, kun je er vanuit gaan dat je huidige job hoe dan ook ten einde komt. Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement.

Offertes outplacement vergelijken

Of het nu door een conflict komt, door een reorganisatie of doordat je huidige baan jezelf geen uitzicht meer biedt, je wilt toch door met je carrière. Een afkoopsom lijkt aantrekkelijk, maar daarmee maak je het vinden van een nieuwe baan geheel je eigen verantwoordelijkheid. Voordeel van een outplacement traject is dat je geholpen gaat worden, bij het bepalen van je mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt, én bij het vinden van een nieuwe baan.

Zoals altijd in de situatie van dreigend ontslag, ken je rechten! Zodra externe bemiddeling aangeboden wordt met alleen het doel zo snel mogelijk van je af te komen, moet je opletten. Als je onder druk komt te staan om een nieuwe baan te accepteren, is het de vraag of je op de lange termijn daar zelf werkelijk iets mee opschiet. Laat je tijdig informeren door een onafhankelijk adviseur van Werksite. Bel voor persoonlijk advies over jouw rechten en de kosten van outplacement naar telefoonnummer 085 - 40 195 40

Outplacementbureau: kans of bedreiging
Bij gedwongen beëindiging van de arbeidsrelatie is het erg moeilijk daar positief over te doen. Prima, wees boos en teleurgesteld, maar raak niet gefrustreerd! Want eigenlijk is de beëindiging een kans op iets nieuws, een compleet nieuwe start. Misschien ontdek je dat je een nieuwe richting in wilt slaan en je de opgedane kennis en ervaring op een totaal ander vlak wilt inzetten. Juist dan heb je alle voordeel aan outplacementbureaus, want dat geeft je de gelegenheid tot heroriëntatie. Weet je bovendien het voor jou best passende bureau te kiezen, of de consultant met wie het klikt, dan creëer je alle kansen voor een nieuwe start. De uitkomst van outplacement ligt dus ook in grote mate bij jezelf. Wil je meer informatie over de kosten van outplacement bel dan naar telefoonnummer 085 - 40 195 40

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Outplacement'

Bekijk artikelen op categorie