Erg verstandig: detacheringsbureaus vergelijken

Door Tom Spitters op 2 juli 2012  

Als je het interessant vindt om bij verschillende bedrijven werkervaring op te doen, zou je eens moeten kijken naar het aanbod van detacheringsbureaus. Het vergelijken van de verschillende bureaus hoort natuurlijk bij je oriëntatiefase. Zo ontdek je verschillen in aanbod en wellicht ook verschillen in de arbeidsvoorwaarden.

Informeer bij je netwerk
Als je het nog te vroeg vindt om contact op te nemen met detacheringsbureaus, maar ze toch wilt vergelijken, zou je eens moeten zoeken naar mensen in je netwerk die al voor detacheerders werken. Zijn ze tevreden met de detacheringsovereenkomst? Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden? Waren ze toch liever uitgeleend aan een ander bedrijf? Stuk voor stuk zaken die jou kunnen helpen bij het maken van de beste keuze.

Waar je op moet letten bij detacheringsbureaus vergelijken
Eén van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij detacheringsbureaus vergelijken is natuurlijk met welke inleners deze bureaus zaken doen. Met andere woorden: welke bedrijven maken gebruik van de diensten van deze detacheringsbureaus en wil je daar graag aan de slag? Plezier hebben in je werk en relevante werkervaring opdoen horen bovenaan je lijst te staan. Over de overige arbeidsvoorwaarden kun je altijd nog onderhandelen.

Als je werkgever bent
Detacheringsbureaus vergelijken is niet alleen verstandig voor werkzoekenden. Ook werkgevers die op zoek zijn naar tijdelijke medewerkers doen er goed aan de verschillen van detacheringsbureaus uit te zoeken. Let op zaken als:

  • Kwaliteit van de medewerkers
  • Leverbetrouwbaarheid
  • Communicatie met de uitlener
  • Dienstverlening
  • Verhouding tussen prijs en kwaliteit

Er zijn diverse websites waarop je de beoordelingen voor allerlei detacheerders kunt vinden. Werksite biedt ook een lijst met mogelijke detacheringsbureaus.

Deel je ervaringen
Ben jij momenteel detacheringsbureaus aan het vergelijken? Laat dan eens weten welke verschillen je bent tegengekomen. Hoe verloopt je communicatie met deze detacheerders en valt er te onderhandelen? Andere bezoekers van Werksite zijn benieuwd naar je ervaringen. Plaats hieronder een bericht of reageer op één van de eerdere commentaren.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Detachering'

Bekijk artikelen op categorie