Voor een goede carrierestart doe je de beroepskeuzetest

Door Tom Spitters op 27 januari 2011  

Hulp bij beroepskeuze, hoe kies je je toekomst, hoe kies je het ideale beroep? Dat lijkt misschien makkelijk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien, wat kan je, waar ben je goed in. Om het nog moeilijker te maken: ken je jezelf wel goed genoeg? Maak daarom onze gratis beroepskeuzetest.

Hulp bij beroepskeuze
Dankzij internet is de oriëntatie op de mogelijkheden goed te doen. Deze site geeft zelfs een stappenplan om je te helpen met kiezen. Je kunt op meerdere manieren hulp zoeken voor je beroepskeuze. Zo zijn er tal van handige tests, die je helpen je voorkeuren vast te stellen. Houd je van werken in teamverband, of vind je overleggen met anderen maar een hoop gedoe? Een hovenier moet je niet op kantoor zetten en een boekhouder niet in een timmerwerkplaats. Dat lijkt logisch, maar tot welke categorie behoor jij?

Vaardigheden bepalen beroepskeuze
Hulp bij beroepskeuze richt zich ook op het bepalen van je vaardigheden en persoonlijkheid. Ben je goed met je handen, of kun je goed organiseren. Ben je een tekentalent of is programmeren je hobby. Hoe ingewikkelder de test, des te uitgebreider de resultaten. Ben je introvert of extravert? Een denker of doener? Al je competenties tezamen bepalen in welke richting je het beste een baan kunt zoeken.

Je baan vertelt wie je bent
Als we voor het eerst kennismaken, zijn we geïnteresseerd in waar iemand vandaan komt en wat voor vak hij of zij uitoefent. Dat geeft ons een eerste indruk. Maar dat is ook niet zo raar. Want stel dat je precies wist wat je wilt, zou je vanzelf de baan vinden die het beste bij je past. Dat is de bedoeling: de baan vinden die bij je past zodat je succesvol kunt zijn in je werk. Om daar achter te komen kun je de beroepskeuzetest op internet doen, maar natuurlijk ook in je omgeving hulp zoeken. Op school, vrienden, familie, maar wat dacht je van de intercedent bij het uitzend- of werving en selectiebureau? Ook professionals helpen je graag te bekijken wat voor jou een goede beroepskeuze is.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Beroepskeuze'

Bekijk artikelen op categorie