logo
Artikel geschreven door Werksite.nl

WERKFIT Traject van UWV

Het UWV biedt verschillende re-integratietrajecten aan die je gratis kan volgen. Het meest bekende traject wordt Werkfit genoemd. Dit is bedoeld voor mensen die kunnen werken, maar daar wel hulp bij nodig hebben. De kern van het traject is het versterken van je werknemersvaardigheden en het verkennen van de arbeidsmarkt. De dienst Werkfit maken wordt uitgevoerd door een re-integratiebureau. Het Werkfit-traject wordt aangeboden via het UWV en is erop gericht om jou (weer) FIT te maken voor WERK. 

 

Hoe kom ik in aanmerking voor Werkfit?
De aanvraag voor het traject wordt gedaan in overleg met jou en een contactpersoon van het UWV. Je hebt zelf invloed op de keuze van het re-integratiebureau. Het UWV heeft veel re-integratiebureaus gecontracteerd voor het verlenen van deze re-integratietrajecten. Via Werksite kun je vrijblijvend in contact komen met drie door het UWV goedgekeurde bureaus in jouw regio. Een adviseur staat je graag te woord en selecteert samen met jou de bureaus die het beste bij je passen. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met je woonplaats, leeftijd, opleidingsniveau, persoonlijke wensen t.a.v. de coach. Bel voor gratis ondersteuning en advies naar telefoonnummer 085 - 40 195 40.

 

 

Heb je een goed re-integratiebureau gevonden, dan start het WerkFit-traject. Het bureau van jouw keuze zet diverse middelen in met als doel je klaar te maken voor het vinden van een betaalde baan. Deze middelen bestaan o.a. uit:

1. Beroepskeuzetesten
2. Training of persoonlijke begeleiding
3. Werken op een ervaringswerkplaats
4. Assertiviteitstrainingen
5. Snuffelstages
6. Opleidingen volgen

 

Werkfit maken is altijd maatwerk
Voor de één is het traject anders dan voor de ander. Het kan zo zijn dat je al veel werkervaring hebt en deels zelf op zoek wilt gaan naar een andere baan. Het kan ook zo zijn dat het je eerst baan is en juist veel advies en ondersteuning nodig hebt.
Het aantal contactmomenten met je coach is dan ook afhankelijk van jouw hulpvraag.


Hoe lang duurt het Werkfit-traject?
Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering, dan krijg je gedurende een periode van maximaal 18 maanden begeleiding. Heb je een Ziektewetuitkering? Dan krijg je gedurende een periode van maximaal 6 maanden begeleiding.

 


Een coach van het re-integratiebedrijf krijgt van UWV de opdracht om een re-integratieplan op te stellen. Hierin staat precies waar je aan gaat werken, op welke manier en wie jou gaat helpen. Werkfit maken gaat altijd uit van je arbeidsmogelijkheden en je vastgestelde belastbaarheid.

 

Gratis service van Werksite

Een re-integratiebureau zoeken kan een tijdrovende klus zijn. Werksite helpt ook jou graag een handje met een gratis service: wij zoeken het best passende re-integratiebureau in jouw regio. Vul het contactformulier onder dit artikel in en onze loopbaanadviseur belt jou, om je met de beste re-integratiebureaus in contact te brengen. Hier zijn geen kosten aan verbonden!

Word je een WerkFit aangeboden bel dan voor persoonlijk advies met ons telefoonnummer 085 - 40 195 40. Onze zeer ervaren medewerkers zullen jou dan dezelfde dag nog in contact brengen met drie re-integratiebureaus bij jou in de buurt. Deze dienst is beschikbaar voor cliënten van het UWV, maar ook veel arbeidsdeskundigen en jobcoaches van het UWV maken gebruik van onze service.

 

Heb je een vraag over jouw mogelijkheden voor een Werkfit-traject? Vul dan het formulier in en wij helpen je snel verder.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Normaal artikel

Re-integratiebureau zoeken: zo doet u het

Wanneer u na een langdurige periode van afwezigheid, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, weer a...

Normaal artikel

De kosten van re-integratie

Re-integratie is bedoeld voor mensen die door ziekte of andere reden lang uit het arbeidsproces zijn...

Normaal artikel

Arbeidsongeschiktheid en re-integratie

Elk gezond iemand denk niet na over re-integratie en arbeidsongeschiktheid. Maar er kunnen redenen z...

Normaal artikel

Wat doen re-integratiebureaus?

Wanneer u een tijd uit de professionele roulatie bent geweest, bijvoorbeeld door ziekte of een ongev...

Normaal artikel

Re-integratiebureaus offerte re-integratie tweede spoor

Voor re-integratiebureaus telt maar één ding; mensen zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces la...

Normaal artikel

WERKFIT Traject van UWV

Het UWV biedt verschillende re-integratietrajecten aan die je gratis kan volgen. Het meest bekende t...

Normaal artikel

Re-integratie en wet poortwachter bij solliciteren

De verbetering wet poortwachter kent een stappenplan voor re-integratie. Zo kom je na uitval door ti...