Artikel geschreven door Werksite.nl

Outplacement offertes vergelijken loont

Voor een outplacement traject wordt meestal gekozen wanneer er geen toekomst meer voor iemand is in de huidige werkomgeving. Meestal vindt outplacement plaats na reorganisatie waardoor een werkplek komt te vervallen. Het kan ook zijn dat een medewerker zich niet meer op z'n plek voelt binnen een bedrijf of dat zijn kwaliteiten niet meer aansluiten op de behoeften binnen het bedrijf. Ook dan zal er voor outplacement gekozen worden. Zowel de werkgever als de werknemer kan het outplacement traject in werking zetten. Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement. 

 

Wil je persoonlijk contact en advies over outplacement? Bel 085 - 40 195 40.


Wanneer je als medewerker overtallig bent, wordt outplacement meestal via het sociaal plan van het bedrijf bekostigd. Desalniettemin is het verstandig een offerte aan te vragen bij een aantal outplacement bureau's. Met een offerte wordt duidelijk, welk outplacement bureau het meest voor de persoon in kwestie kan betekenen. Ook wordt met een offerte duidelijk, dat de kosten voor outplacement enorm kunnen verschillen.

 

Tarieven
Een offerte laat zien, dat het tarief afhankelijk is van de te volgen methodiek. Gemiddeld komt outplacement neer op een bedrag tussen de 3000 en 7000 euro. De offerte moet inzicht geven in de methodiek (individuele begeleiding of groepsbegeleiding), duur van het outplacement traject en de te gebruiken middelen (netwerkbijeenkomsten, beroepskeuzetest, sollicitatietraining, gebruik van diverse media). In de offerte moet het ook duidelijk zijn of er gerekend wordt op basis van uurtarief of dat het om een vooraf gesteld vast bedrag gaat.

 

 

Tips
Het is de moeite waard om de offerte van verschillende outplacement bureau´s te vergelijken op basis van inhoud en prijs. Vaak is het mogelijk, voorafgaand aan de offerte, een gratis intakegesprek te hebben met een van de loopbaancoaches van het outplacement bureau. Het is erg belangrijk dat er sprake is van een wederzijdse klik voor het goede verloop van het outplacement traject.

 

Outplacement: een belangrijke keuze

Is het moment gekomen dat je om moet zien naar ander werk? Dat kan iedereen gebeuren; door een reorganisatie, afslanking of omdat je in je huidige baan op dood spoor bent gekomen. Een outplacementbureau kan dan helpen bij je oriëntatie op een andere baan, soms betaald door de werkgever. De keuzes die je gaat maken zijn erg belangrijk, het gaat immers om je eigen toekomst. Daarom is het belangrijk dat het klikt met het outplacementbureau. 

 

Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement. Bel 085 - 40 195 40.


Ook in outplacement zijn de verschillen groot
Voor het vergelijken van de offertes van outplacementbureaus kun je allereerst kijken in welke sectoren het bureau werkzaam is of is geweest. Daarin bestaan grote verschillen. Zijn er overeenkomsten met jezelf en je achtergrond, dan is de kans dat het bureau je kan helpen groter. Ze begrijpen waar je vandaan komt en kennen wellicht vergelijkbare gevallen. Nog mooier is het wanneer het bureau ook een netwerk heeft in de richting waarin jij je wilt ontwikkelen. Dan kan het bureau actief bemiddelen bij het vinden van een nieuwe baan.

 

Outplacement is mensenwerk
Het outplacementbureau helpt je vooral in de fase van "zelfonderzoek". Het is soms erg moeilijk precies te bepalen wat je nu werkelijk wilt en wat je verwacht van toekomstig werk. Daarin kan het bureau helpen en dan is ook de klik met de medewerker die voor je aan de slag gaat van groot belang. Klikt het met die persoon, dan maakt dat het traject waar je doorheen moet een stuk makkelijker. Is er geen klik, wees dan zo eerlijk dat duidelijk te maken. Zoek een ander en als dat niet kan, zoek dan een ander bureau. Door van te voren de offertes voor outplacement te vergelijken voorkom je teleurstelling. Laat je gratis adviseren door de professionals van Werksite. Je krijgt eenvoudig drie offertes voor outplacement in jouw regio.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Ontslagvergoeding en outplacement

Als je met je werkgever overeenkomt dat het niet meer mogelijk is om het dienstverband voort te zett...

Artikel

Outplacement na vaststellingsovereenkomst bij ontslag

Gedwongen ontslag om welke reden dan ook is nooit leuk, maar het biedt wél kansen om naar een ander...

Artikel

Outplacementtraject: kosten

Door allerlei oorzaken kan uw arbeidscontract worden ontbonden. Misschien heeft u een conflict met u...

Artikel

Persoonlijk advies bij Outplacement

Mag jij een outplacementtraject starten, maar heb je geen idee hoe je een goed bureau vindt? Wij los...

Artikel

Werkloos door faillissement, waar kun je op rekenen?

Werkloos door faillissement: als werknemer kun je overvallen worden door het faillissement van het b...

Artikel

Advies om outplacementbureaus te vergelijken

Wij krijgen vaak vragen van bezoekers over het vinden van het best passende outplacementbureau. Het ...

Artikel

Wat is een outplacementtraject?

Wanneer er ontslag voor je dreigt door bijvoorbeeld een arbeidsconflict of reorganisatie, zul je je ...

Artikel

Berekenen transitievergoeding

Als je ontslagen wordt door wat voor reden ook, dan heb je recht op een vergoeding. Afhankelijk van ...

Artikel

Wat is outplacement?

Wanneer je werkgever vanwege een arbeidsconflict of reorganisatie je contract gaat beëindigen, is d...