Artikel geschreven door Werksite.nl

Bezwaar maken WGA-uitkering werknemer

Wanneer u als werkgever te maken krijgt met een medewerker die gedeeltelijk en tijdelijk arbeidsongeschikt is, dan kan dat zorgen voor een flinke schadelast. De medewerker ontvangt een WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten), waarbij u als werkgever aanvullend in zijn salaris betaalt. Krijgt uw werknemer een WGA-uitkering? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat het besluit van het UWV terecht is. Vaak is het zinvol om bezwaar te maken, wat u duizenden euro"s kan besparen. Hier leest u tips omtrent het maken van bezwaar en de mogelijkheid om gratis offertes van professionele bureaus aan te vragen, die u hierbij vakkundig kunnen bijstaan.

Kansrijk bezwaar

Bezwaar maken op de WGA-uitkering van uw tijdelijk zieke medewerker, is kansrijker dan u denkt. Er zijn genoeg bedrijven met juridische, medische en arbeidsdeskundige kennis, die het nut van bezwaar uitvoerig voor u kunnen uitzoeken. Hoeveel winst er voor u inzit hangt van meerdere factoren af. In de volgende twee situaties laten wij zien dat het echt wat kan opleveren, om gespecialiseerde bedrijven in te schakelen:

1. Langdurige zieke medewerker – Als eigenrisicodrager voor de WGA draagt u zelf het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. In dat geval betaalt u zelf de WGA-uitkering én de kosten van re-integratie. Soms wordt er echter ten onrechte een WGA-uitkering toegekend aan een medewerker die niet meer herstelt. De medewerker komt dan in aanmerking voor een IVA-uitkering (Inkomstenvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). U hebt dan recht op correctie van het deel van de kosten van de WGA-uitkering dat al door u is betaald.

2. Arbeidsongeschiktheidspercentage – Uw medewerker heeft pas recht op een WGA-uitkering als hij of zij voor 35% of meer arbeidsongeschikt is verklaard. Als blijkt dat dit arbeidsongeschiktheidspercentage te laag wordt vastgesteld door bijvoorbeeld een bedrijfs- of Arbo-arts, is de toegekende WGA-uitkering onterecht en hebt u recht op correctie.

Gespecialiseerde bedrijven kunnen de arbeidssituatie voor u onder de loep nemen, het kritisch opnieuw beoordelen en voor u uitzoeken of het maken van bezwaar u financieel voordeel gaat opleveren. Door slimme oplossingen kunt u veel geld besparen.

Gratis 3 offertes

Veel van deze bedrijven werken op basis van "no cure, no pay"; zit er geen voordeel voor u in, dan hoeft u niets te betalen. Is er wel sprake van het behalen van financieel voordeel, dan berekenen zij hierover een vooraf afgesproken percentage. Zodoende dat het de moeite loont om in contact te komen met dergelijke professionals. Op onze website van Werksite vindt u dergelijke bureaus bij u in de buurt en kunt u gratis 3 offertes aanvragen. Vul onderstaand formulier in om direct persoonlijk advies te krijgen. Ontdek vrijblijvend hoeveel u kunt besparen.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

VAR verklaring aanvragen

De VAR aanvragen is vrij eenvoudig. VAR staat voor Verklaring Arbeidsrelatie en deze wordt afgegev...

Artikel

Rechtsbijstand, de vakbond staat voor je klaar

Rechtsbijstand is geen overbodige luxe. De situatie van ontslag kan diep ingrijpen in de persoonlijk...

Artikel

Onderhandelen over arbeidscontract

Onderhandelen over je arbeidscontract is tegenwoordig niet meer ongewoon. Waarover is te onderhandel...

Artikel

Dure blunders arbeidsovereenkomst

Niemand is perfect, we maken allemaal fouten. Maar sommige fouten komen je duur te staan. Zeker wann...

Artikel

Laat uw advocaat uw ontslag in goede banen leiden

Advocaat bij ontslag werkgever nodig? Bij (dreigend) ontslag door de werkgever zijn er in eerste ins...

Artikel

Onderhandelen met opdrachtgevers

In ieder contact met de klant is sprake van onderhandeling, vanwege de afstemming van vraag en aanbo...

Artikel

Verlenging van tijdelijk arbeidscontract

Het lijkt een nieuw fenomeen. Werkgevers die langer weigeren om ´contracten voor onbepaalde ti...

Artikel

Wettelijke aansprakelijkheid werkgever

Een werknemer die bij de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden schade toebrengt aan derden is d...