Artikel geschreven door Werksite.nl

Gratis persoonlijkheidstesten, ontdek meer over jezelf

Weet je niet precies wat je wil? Maar moet je wel een opleiding of een beroepsrichting kiezen? Dan is het slim om één of meer persoonlijkheidstesten te doen. Daarmee krijg je een beeld van wie je bent, wat je wil en wat je motiveert.

Met specifieke beroeps- of studietesten kun je met nog mee precisie de richting vinden waar je heen wilt.

Hoe werkt een persoonlijkheidstest?
Wanneer je een persoonlijkheidstest maakt, is het de bedoeling dat je vragen snel en spontaan beantwoordt. Blijf er niet al te lang over nadenken. Schrijf op wat als eerste wat in je opkomt. Persoonlijkheidstesten geven inzicht in je karaktereigenschappen. Waar ben je goed in en wat vind je leuk?

De uitslag
Op basis van de uitslag van de test, kun je een idee krijgen wat voor werk of studie bij jouw persoonlijkheid past. De uitslag van persoonlijkheidstesten is slechts een indicatie. Er komt geen kant-en-klaar beroepsadvies uitrollen. Wanneer jij de test een jaar later maakt, krijg je waarschijnlijk weer een andere uitslag; als persoon blijf je immers veranderen.

Beroepskeuzetest
Als je niet weet wat voor werk je wil gaan doen, dan kan een beroepskeuzetest erg nuttig zijn. Het kan best dat er een beroep uitkomt waar je nog nooit aan had gedacht of waarvan je niet eens wist dat het bestond. 

Vervolgens kun je je verder verdiepen in de beroepen die uit de test komen, want wederom gaat het ook hier om een indicatie van jouw interesses. Op Werksite kun je een gratis beroepskeuzetest doen.

Studiekeuzetest
Wie twijfelt over zijn of haar studiekeuze doet er goed aan een studiekeuzetest te doen. Daarmee kun je de studierichtingen vinden die het dichtst bij jouw interesse liggen. Een goede studiekeuze is belangrijk. Wanneer je halverwege je studie van gedachten veranderd, kan het erg duur zijn om een andere studie te gaan volgen. Doe de gratis studiekeuzetest op Werksite.

Loopbaanexperts
Beroeps-, studie en persoonlijkheidstesten kunnen dus behulpzaam zijn bij het bepalen van de carrière-richting die jij op wil. Bij een loopbaanexpert kun je terecht voor een nog uitgebreider advies op dit gebied. Heb je vragen? Stel ze aan de loopbaanexperts van Werksite.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Voorbereiden functioneringsgesprek

Wat is nu precies een functioneringsgesprek? Velen denken dat het hetzelfde is als een beoordelingsg...

Artikel

CITOtoets oefenen

Of je het leuk vindt of niet, je toekomstige carrière begint al bij je CITO toets. Dat komt...

Artikel

Gratis persoonlijkheidstesten, ontdek meer over jezelf

Weet je niet precies wat je wil? Maar moet je wel een opleiding of een beroepsrichting kiezen? Dan i...

Artikel

Big Five Persoonlijkheidstest

De Big Five is een persoonlijkheidstest die door veel psychologen wordt gebruikt. Big Five slaat o...

Artikel

Intelligentietest maken

Gratis iq-test en intelligentietestTest je intelligentie met onze gratis iq-test, klik hier. Hiermee...