Artikel geschreven door Werksite.nl

CITOtoets oefenen

Of je het leuk vindt of niet, je toekomstige carrière begint al bij je CITO toets. Dat komt omdat de uitkomst van de citotoets iets zegt over je schoolkeuze. De uitkomst van de eindtoets, de cito toets in groep 8, geeft aan of je naar het VMBO kunt gaan, of HAVO/VWO of gymnasium. En de school die je kunt kiezen, bepaalt weer voor wat voor soort beroepen je kunt gaan leren. Om je voor te bereiden op de citotoets kun je oefenen.

Voorbeelden op internet
Het citotoets oefenen kan op internet. Als je zoekt op “oefenen citotoets groep 8” dan vind je vanzelf een paar voorbeelden. De vragen die je krijgt zijn niet hetzelfde als de vragen die je voor je eigen citotoets kunt verwachten. Dat zou wel mooi zijn, want dan hoefde je alleen maar alle antwoorden uit het hoofd te leren! Helaas, de vragen voor de citotoets worden ieder jaar opnieuw bedacht. Wat je vooral goed kunt oefenen, is de manier van vraagstelling onder de knie te krijgen. Want soms zijn de vragen heel ingewikkeld en als je dan niet goed leest dan kom je nooit op het goede antwoord. Thuis kun je dit heel goed oefenen, want dan heb je alle tijd. Kijk in het begin dat je de citotoets gaat oefenen, niet te vaak naar de uitslag, want dat doet er nog niet toe. Herhaal het oefenen en je wordt vanzelf beter, omdat je beter begrijpt wat nu precies gevraagd wordt.

Oefening baart kunst
Als je regelmatig de citotoets oefent, raak je gewend aan de vragen en aan de plaatjes bij de vragen. Hoe meer je gewend raakt, hoe rustiger je zult zijn bij de echte cito toets. En dus hoe groter de kans dat je de test goed afrond en de uitkomst van de test past bij wie jij werkelijk bent. Niet uitstellen dus, maar oefenen!

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Gratis persoonlijkheidstesten, ontdek meer over jezelf

Weet je niet precies wat je wil? Maar moet je wel een opleiding of een beroepsrichting kiezen? Dan i...

Artikel

Voorbereiden functioneringsgesprek

Wat is nu precies een functioneringsgesprek? Velen denken dat het hetzelfde is als een beoordelingsg...

Artikel

Intelligentietest maken

Gratis iq-test en intelligentietestTest je intelligentie met onze gratis iq-test, klik hier. Hiermee...

Artikel

CITOtoets oefenen

Of je het leuk vindt of niet, je toekomstige carrière begint al bij je CITO toets. Dat komt...

Artikel

Big Five Persoonlijkheidstest

De Big Five is een persoonlijkheidstest die door veel psychologen wordt gebruikt. Big Five slaat o...