Artikel geschreven door Werksite.nl

Assessment onderdeel sollicitatieprocedure

Als onderdeel van een sollicitatieprocedure kan het voorkomen dat er een assessment plaatsvindt. Assessment betekent ´beoordeling´. Aan de hand van vragen, een praktijkopdracht of een IQ-test wil een werkgever via een assessment een goed beeld krijgen van de kandidaat zijn kennis, capaciteiten, vaardigheden en karaktereigenschappen. Van tevoren wordt aangegeven dat een assessment onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure. Een assessment vindt meestal na het eerste gesprek in de sollicitatieprocedure plaats.

Hoofddoel van assessment
Het achterhalen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie, is het hoofddoel van een assessment. Een assessment geeft goed inzicht in het intelligentieniveau, persoonlijkheid en vaardigheden van de kandidaat. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure, wordt een kandidaat in een assessment getest in een nagebootste werksituatie. Afhankelijk van de functie, kunnen een rollenspel, taakopdrachten en interviews onderdeel van het assessment zijn.

Onderdelen
De duur van een assessment varieert van enkele uren tot enkele dagen. Dit is afhankelijk van inzet van één of meerdere onderdelen van het assessment. In een interview probeert een psycholoog de kandidaat te doorgronden. Met een IQ-test wordt gekeken naar het intelligentieniveau en het redeneervermogen van de sollicitant. Een persoonlijkheidstest geeft inzicht in het gedrag van de kandidaat en met een praktijksimulatie wordt getest of iemand echt geschikt is voor een bepaalde functie en hoe hij reageert op bepaalde situaties. 
Een assessment is een dure aangelegenheid. Daarom wordt er vaak maar van één onderdeel van een assessment gebruik gemaakt tijdens de sollicitatieprocedure.
Goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je weet dat een assessment onderdeel van een sollicitatieprocedure is, is het aan te bevelen goed voorbereid aan de slag te gaan.

Voor de zekerheid melden we dat het goed is om een assessment te oefenen, maar probeer nooit om het assessment te manipuleren. Je valt altijd door de mand. 
 

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Gratis persoonlijkheidstesten, ontdek meer over jezelf

Weet je niet precies wat je wil? Maar moet je wel een opleiding of een beroepsrichting kiezen? Dan i...

Artikel

CITOtoets oefenen

Of je het leuk vindt of niet, je toekomstige carrière begint al bij je CITO toets. Dat komt...

Artikel

Intelligentietest maken

Gratis iq-test en intelligentietestTest je intelligentie met onze gratis iq-test, klik hier. Hiermee...

Artikel

Voorbereiden functioneringsgesprek

Wat is nu precies een functioneringsgesprek? Velen denken dat het hetzelfde is als een beoordelingsg...

Artikel

Big Five Persoonlijkheidstest

De Big Five is een persoonlijkheidstest die door veel psychologen wordt gebruikt. Big Five slaat o...