Uitzendbureaus in Nederland

Door Tom Spitters op 3 september 2011  

De uitzendbureaus in Nederland zijn bijzonder productief, en helpen werkgevers massaal aan flexibele arbeidskrachten. Dit betekent dat voor jou, als werkzoekende, er veel kansen bestaan op een leuke baan.

De rol van uitzendbureaus in Nederland
Uitzendbureaus vervullen in Nederland verschillende rollen. De bekendste hiervan is als intermediair tussen werkzoekende en werkgever. Er zijn twee redenen waarom een werkgever ervoor kan kiezen om een uitzendorganisatie in te zetten: ten eerste omdat het een bedrijf aan de tijd ontbreekt om nieuwe werknemers te zoeken, en ten tweede omdat het maar om een tijdelijke vacature gaat. Vaak gaat het om een combinatie van deze twee redenen.

Andere rollen die uitzendbureaus in Nederland vervullen zijn die van consultant, zowel naar de werkgever als de werkzoekende toe, en opleidingsinstituut. Voor sommige grote klanten verzorgen de uitzendorganisaties namelijk een cursus die dagen of zelfs weken kan duren.

Populariteit van uitzendbureaus in Nederland
Waar op andere plekken in Europa de werkzoekenden direct bij bedrijven aan dienen te kloppen, is Nederland bijzonder vooruitstrevend. De populariteit van uitzendbureaus in Nederland is hoog, wat deze uitzendbureaus dan ook tot een interessant adres maken voor wie op zoek is naar een baan.

Ga langs bij verschillende uitzendbureaus
In Nederland bestaan heel wat uitzendbureaus: van kleine, onafhankelijke bureaus tot internationaal opererende organisaties als Manpower en Randstad. De kans dat je bij een uitzendbureau fulltime werk of een parttime aanstelling vindt, is dan ook behoorlijk groot. Hierbij is het wel belangrijk dat je je bij meerdere uitzendbureaus inschrijft. Op die manier heb je meerdere ijzers in het vuur.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Uitzendwerk'

Bekijk artikelen op categorie