Uitzendbureaus hebben veel vacatures

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Ben je op zoek naar tijdelijk werk? Wil je parttime aan de slag maar vind je nergens de juiste vacature? Ga dan eens langs bij de uitzendbureaus in je woonplaats. De intercedentes van deze bemiddelingsbureaus hebben nauwe banden met het lokale bedrijfsleven en de publieke sector. Zij weten waar tijdelijke behoefte bestaat aan arbeidskrachten. Na een intakegesprek kunnen ze je soms direct aan één of meerdere vacatures koppelen. Zo niet, dan nemen ze contact op met collega’s van andere vestigingen of gaan ze actief acquisitie plegen. In de weken na je inschrijving is het dan ook belangrijk dat je jouw mobieltje in de gaten houdt; het verlossende telefoontje van één van de uitzendbureaus kan immers elk moment binnenkomen.

Waarom werkzoekenden zo graag naar uitzendbureaus gaan
Voor de uitgezonden persoon –de werknemer– vormen uitzendbureaus een ware uitkomst. Je vindt er werk dat niet in de kranten of op internet staat en het is vaak goed mogelijk om er uit parttime dienstbetrekkingen te kiezen. In sommige gevallen kan de opdrachtgever (dus het bedrijf waar je komt te werken) ervoor kiezen je werkgever te worden: de schakel die het uitzendbureau vormde wordt er dan tussenuit gehaald en de organisatie biedt je een nieuw contract aan, misschien wel voor onbepaalde tijd.

Waarom bedrijven voor uitzendbureaus kiezen
Voor bedrijven en (overheids)instanties bieden uitzendbureaus ook een prettige service. Een organisatie die een vacature heeft kan het soms slopende proces van werving-en-selectie via deze weg uitbesteden. Dat scheelt de opdrachtgever geen geld omdat de uitzendbureaus een fee vragen, maar het scheelt hem wel veel tijd en moeite.

Op zoek naar werk?
De kans is groot dat je op Werksite bent beland omdat je op zoek bent naar, inderdaad, werk. In dat geval ben je hier op het juiste adres, want op Werksite vind je alle uitzendbureaus en een groot aantal interessante werkgevers vertegenwoordigd. Daarnaast wemelt het hier van de loopbaanexperts: professionals die hun brood verdienen in de recruitment. Zij kunnen je precies vertellen waar op dit moment kansen liggen en hoe je succesvol zaken doet met uitzendbureaus.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Uitzendwerk'

Bekijk artikelen op categorie