Re-integratie en wet poortwachter bij solliciteren

Door Tom Spitters op 16 mei 2011  

De verbetering wet poortwachter kent een stappenplan voor re-integratie. Zo kom je na uitval door tijdelijke arbeidsongeschiktheid weer terug op je werk. Maar later in je carrière, wat vertel je over je ervaring met re-integratie? Hoewel dat voor iedereen verschillend ligt, kunnen we in het algemeen daar toch niets over zeggen.

Offerte aanvragen

Ook re-integratie op je CV
Je profiel en CV moeten compleet zijn en naar waarheid zijn opgesteld. Een goede HR-manager of recruiter weet heus wel hoe hij of zij de blinde vlekken moet opsporen. Blijkt pas tijdens de sollicitatie dat je in een stappenplan of re-integratie traject hebt gezeten, dan komt dat niet goed over. Aan de andere kant, je hoeft het niet apart te benoemen. Maak het onderdeel van de beschrijving van de baan die je had toen re-integratie speelde. Bijvoorbeeld: “dankzij re-integratie nieuwe functie gekregen”.

Iedere ervaring telt
Voor je carrière telt iedere ervaring en zelfs een negatieve. Arbeidsongeschiktheid en je ervaring met wet poortwachter kun je uitleggen als een positieve ervaring! Van iedere ervaring leer je en krijg je een voorsprong op een ander. Als je re-integratie traject of stappenplan ter sprake komt, benadruk dan wat je ervan geleerd hebt. Je bent er sterker door geworden en weet, beter dan een ander, hoe je verzuim en ziekte kunt voorkomen.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie