IRO of Individuele Reintegratie Overeenkomst

Door Tom Spitters op 16 mei 2011  

Dankzij de IRO of individuele reintegratie overeenkomst heb je het traject voor de terugkeer naar werk helemaal zelf in de hand. De IRO is voor medewerkers die door ziekte, arbeidsongeschiktheid of langdurige werkloosheid hulp willen krijgen bij een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt. In veel gevallen gaat het om uitval uit het arbeidsproces door ziekte. De arbeidsdeskundige van de Arbodienst of de casemanager van het UWV kunnen de werkloze medewerker aanmelden voor een IRO traject.

Offerte aanvragen

Het IRO traject
Door bemiddeling van de arbodienst of het UWV is het mogelijk een individuele reintegratie overeenkomst te verkrijgen. Met de IRO kan een reintegratie bureau gezocht worden. De keuze voor het bureau is vrij en mag door de werkzoekende zelf bepaald worden. Zodra een geschikt bureau gevonden is, zal deze een plaatsingsplan opstellen, het draaiboek voor de hulp bij het zoeken naar en vinden van passend werk. Gedurende het traject is aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling, analyse van sterke en zwakke kanten, sollicitatie training en begeleiding en na het vinden van een baan begeleiding op de werkplek.

Hoe kies je het ideale bureau
De keuze voor een reintegratie bureau is vrij. Het is daarom van belang je goed te orienteren en een bureau te zoeken dat bij je past en waarmee het klikt. Het IRO traject is behoorlijk persoonlijk en gaat ook om iets heel belangrijks: je toekomstige carrière. Vergelijk de mogelijkheden en aanbiedingen en kijk ook naar de kosten. Over het aan jou toebedeelde budget ben je zelf de baas.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie