De kosten van re-integratie

Door Tom Spitters op 21 april 2011  

Reïntegratie is bedoeld voor mensen die door ziekte of andere reden lang uit het arbeidsproces zijn. Met reïntegratie wordt gekeken op welke manier zij weer terug kunnen keren naar hun werkplek. Reïntegratie wordt verdeeld in Spoor 1 en Spoor 2. Reïntegratie volgens Spoor 1, zoekt naar mogelijkheden om terug te keren naar de eigen werkgever. Er wordt samen met een reïntegratie coach gekeken naar de kwaliteiten van de medewerker en naar passend werk binnen zijn oude werkomgeving. Bij Spoor 2 is er bij de huidige werkgever geen toekomst meer voor de medewerker. We spreken dan van outplacement. Samen met een reïntegratie/outplacement coach zal gezocht worden naar passend (nieuw) werk bij een andere werkgever.

Offertes re-integratie vergelijken

Re-integratietraject loopt in de kosten
Natuurlijk zijn er kosten aan reïntegratie verbonden. Om deze kosten te beheersen, kunnen werkgevers zich abonneren op de dienstverlening van een reïntegratiebureau. Ook bij Spoor 2 kan dat goed van pas komen. Bij dit reïntegratie traject is het doel, om de werknemer uit de WIA te houden en dus niet arbeidsongeschikt te verklaren. Het inhuren van een reïntegratie coach kan dan hulp bieden. Voor een werkgever kunnen de kosten aardig oplopen wanneer iemand twee jaar ziek thuis zit en vervolgens arbeidsongeschikt wordt verklaard. De kosten zullen minder hoog zijn, wanneer voortijdig een andere, passende baan voor de medewerker wordt gevonden.

Mogelijkheden bij re-integratie
Niets doen bij reïntegratie heeft vaak nog hogere kosten tot gevolg. Een reïntegratie coach kan een werkgever al vroegtijdig tips en aanwijzingen geven om het werknemers naar de zin te maken en ze te motiveren. Juist het voortijdig signaleren van problemen die kunnen duiden op langdurig ziekteverlof, zorgen voor minder hoge kosten. Voor een zieke medewerker zijn de kosten voor de werkgever toch al gauw 80% van het salaris. Hoe eerder de zieke medewerker herstelt en via reïntegratie weer terugkeert naar de werkvloer, hoe minder hoog de kosten zijn.

Er zijn bedrijven die behalve een bedrijfsarts en een arbodienst ook meteen aan de slag gaan met een reïntegratie bureau, dat er voor moet zorgen dat een zieke medewerker weer aan het werk gaat. Daarmee worden de kosten voor ziekteverlof teruggedrongen en de zieke medewerker wordt gestimuleerd om over eventuele problemen te praten.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie