Loopbaanadvies nodig, stel je vraag

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Wil je weten wat voor jou de juiste functie is? Heb je het idee dat je vastzit in een doodlopende baan en vind je het tijd om een draai aan je carrière te geven? Zit je op de schopstoel en ben je toe aan iets anders? In deze en andere situaties kun je profiteren van een loopbaanadvies. Hierbij kijk je samen met een coach naar je competenties en je positie op de arbeidsmarkt. Het is net alsof je weer kind bent, want je mag jezelf zonder blikken of blozen de vraag stellen: “Wat wil ik later worden?”

Na de droomfase is het natuurlijk de bedoeling dat je hier werk van maakt. Bij loopbaancoaching is dan ook voldoende aandacht voor het maken van een plan. Een stappenplan waarmee je jezelf klaarstoomt voor het solliciteren op jouw droombaan. Maar voordat het zover is, dien je jezelf wellicht eerst om te scholen. Hier kijk je tijdens het loopbaanadvies ook naar.

Hoe vind je de beste adviseur?
Professioneel loopbaanadvies kost geld. Dat kan oplopen tot € 200 per sessie. Jouw keuze voor zo’n adviseur zal naast je budget, ook te maken hebben met je persoonlijke voorkeuren. Als je een erg nuchter persoon bent en allerlei zweverige opdrachten moet doen, is er geen echte klik. Doe daarom een voorselectie en bel de loopbaanadvies bureaus die op het eerste gezicht je interesse wekken. Je kunt hen vragen naar:

•    de werkwijze;
•    de specialitie;
•    de tarieven;
•    de mogelijkheid tot een gratis oriënterend gesprek.

Vraag het onze eigen adviseurs
Denk je dat jij aan een loopbaanadvies toe bent? We kunnen ons goed voorstellen dat je met vragen zit en niet zomaar een loopbaanadviesbureau in de arm wilt nemen. Leg je vragen en twijfels daarom eerst voor aan één van de loopbaanexperts op Werksite. Zij bieden je met plezier duidelijkheid. Stel hier je vraag!

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie