Het contract voor onbepaalde tijd

Door Tom Spitters op 30 mei 2010  

Het contract en het hebben van een baan is één ding. Maar het beschikken over een contract voor onbepaalde tijd lijkt het grootste goed voor een werknemer. Dat is ook wel logisch: probeer maar eens een hypotheek te krijgen zonder vast contract. Maar wat is het contract voor onbepaalde tijd nu werkelijk waard?

De waarde van een arbeidsovereenkomst
De arbeidsmarkt is sterk veranderd en de zekerheid op een baan voor het leven bestaat niet meer. De werknemer is mondiger, verwacht meer van de werkgever en maakt eigen keuzes. Tegelijkertijd is de zekerheid van een vast dienstverband aan erosie onderhevig. Op economische gronden, bij een arbeidsconflict of bij bedrijfsovername kan de werkgever eenzijdig het contract relatief eenvoudig beëindigen. Dat kost dan wat, maar als werknemer sta je mooi te kijk. Want ook de zekerheden van het WW-vangnet zijn beperkt.

Scheve verhoudingen
In praktijk blijkt “vast” dus net zo vaak “flexibel”. Toch blijven werkgevers terughoudend voor het contract bij onbepaalde tijd. En blijven hypotheekverstrekkers zich blindstaren op de vermeende zekerheid van een vast contract. Voor de werkzoekende is dat eigenlijk oneerlijk en is sprake van een scheve verhouding. Hoewel het tegenstrijdig klinkt: versoepeling van het ontslagrecht zou de arbeidsmobiliteit voor de jonge professionals sterk kunnen verbeteren. Moeten alleen ook de hypotheekverstrekkers een beetje normaal gaan doen.

Van tijdelijk vanzelf naar vast?
Tegenwoordig is het bijna standaard dat het eerste dienstverband bij een nieuwe job van tijdelijke aard is, zes maanden, een jaar, alles kan. De werkgever mag een tijdelijke overeenkomst tweemaal verlengen, over een periode van maximaal drie jaren. Wordt het dienstverband doorgezet, dan is automatisch sprake van een contract voor onbepaalde tijd. Zolang werkgevers daar voor terugdringen, kan je tijdelijke overeenkomst zo maar eindigen. Weinig keus dus. Zorg in ieder geval dat je tijdig in gesprek komt over de verlenging van je overeenkomst en kijk ondertussen om je heen. Je huidige werkgever is immers niet gebaat bij je vertrek. Doe daar je voordeel mee.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie