Snel groeien in je vak kan met detachering

Door Tom Spitters op 26 juni 2011  

Een detacheringsbureau is gespecialiseerd in het vervullen van tijdelijke vacatures bij haar opdrachtgevers, door het “uitlenen” van personeel. Meestal gaat het om afgebakende perioden, zoals bij vervanging zwangerschapsverlof, of om tijdelijke projecten, bijvoorbeeld bij reorganisaties of overnames. Voor de moderne flexwerker, de professional die leeft vanuit de laptop, biedt detachering tal van kansen.

Carrièrekans of verspilling van talent
Het voordeel van detachering is de afwisseling: bij diverse opdrachtgevers ben je tijdelijk aan het werk en zo vergroot je in korte tijd je kennis en ervaring. Intussen ben je in dienst bij het detacheringsbureau en geniet je een vast inkomen. De goede detacheringbureaus beschikken over zoveel opdrachtgevers dat je steeds weer opnieuw aan een uitdagende klus kunt beginnen. Tegenstanders beweren dat je bij detachering je talenten verspilt; je moet maar afwachten of het bureau een job voor je heeft die past bij je niveau. Als dat niet het geval is zul je ook werk onder je niveau moeten accepteren. Kies daarom voor een detacheringbureau dat verstand heeft van jouw vakgebied en voldoende opdrachtgevers.

Detacheringsbureaus: je partner in loopbaanontwikkeling
Werken via een detacheringbureau is een keuze. Het geeft je de kans veel ervaring op te doen bij verschillende werkgevers. Afhankelijk van je werkgebied geeft het mogelijkheid je kennis te verdiepen. Bovendien vergroot het je relatienetwerk enorm. Tegelijk heb je het comfort van de – vast of tijdelijke – arbeidsovereenkomst. Je weet precies waar je aan toe bent. Bij de professionele detacheringsbureaus werkt het naar twee kanten. Hoe beter jij je kunt ontwikkelen, hoe beter je inzetbaar bent voor de detacheerder. Kijk dus goed bij welk bureau je aansluiting zoekt. En als er raakvlak bestaat, vraag dan wat zij doen om jou als professional te begeleiden. Zo zorg je voor een duurzame ontwikkeling van je eigen loopbaan.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Detachering'

Bekijk artikelen op categorie