Is ICT detachering iets voor jou?

Door Tom Spitters op 23 juni 2011  

Heb je een opleiding in de ICT afgerond en ben je op zoek naar een baan? Dan is het goed om je eens rustig te oriënteren. Je kunt namelijk op allerlei manieren aan de slag: als freelancer, als zelfstandige of in loondienst bij een werkgever.

Waar een freelancer zelf zijn tijd kan indelen en op vrijwel iedere plek kan werken, ben je in loondienst verzekerd van een vast loon en goede arbeidsvoorwaarden. Dit is een afweging die je zult moeten maken. Wanneer je kiest voor werken in loondienst, is het interessant om eens de mogelijkheden voor ICT detachering te bekijken.

Bij ICT detachering werk je op projectbasis voor en bij verschillende bedrijven. De ene keer zit je misschien zes maanden bij een grote automatiseerder in Amsterdam, terwijl je daarna drie maanden bij een webhost in Utrecht aan de slag kunt. Hier heb jij zelf weinig invloed op, want je bent in loondienst bij de detacheerder. Dus ook als ontvang jij instructies van het bedrijf waar je fysiek je werk verricht, je loon krijg je van het detacheringsbureau.

De voordelen van ICT detachering
ICT detachering is een ideale manier van werken voor wie net is afgestudeerd. Op deze manier doe je in relatief korte tijd veel werkervaring op bij vaak grote namen in de ICT wereld. Zo ontdek je snel waar jouw passie nu echt ligt en welke werkzaamheden je minder interessant vindt. Op die manier leg je een goede basis voor de toekomst, of die nu in loondienst of als zelfstandige is.

Ook heb je bij ICT detachering vaak te maken met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan mogelijkheden van thuiswerken, een mooie leaseauto en een dertiende maand.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Detachering'

Bekijk artikelen op categorie