Vraag

Mag ik zelf een re-integratiebureau kiezen? Moet de werkgever akkoord gaan dat ik een trajectplan moet krijgen?

Ik heb een bedrijfsongeval gehad en ben sinds enkele maanden daardoor beperkt in mijn functioneren. Ik wil heel graag weer aan het werk, werk daar al 9 jaar, maar heb nog steeds te kampen met pijn en heb ik vele zorgen erbij gekregen.Ik ben van mening dat iemand mij hierin moet begeleiden.De arboarts van het bedrijf heeft me nu voor de 2e keer opgeroepen en stelt vragen, wanneer kun je weer werken? Ik denk dat je een beetje overdrijft, hoe lang heb je nodig? Mijn huisarts vind ook dat ik langzaam moet opbouwen. Ik voel me niet serieus genomen en weet ik geen antwoorden te geven. Nu heb ik via mijn belangenbehartiger vernomen dat de arbo arts/werkgever akkoord moet gaan dat ik moet re-integreren en een trajectplan moet komen, klopt dit? Zo ja, hoe kan ik dit aangeven bij de arbo arts/werkgever?

07-11-2022 Vraag van ozlem

Bij ziekte is de volgorde: terugkeer in het eigen werk, dan aangepast eigen werk, daarna ander werk bij eigen werkgever en daarna pas naar passend werk elders. Pas als beoordeeld is door een arbeidsdeskundige dat je eigen werk niet meer passend is en er ook geen andere functies bij je eigen werkgever passend zijn komt een traject naar een andere werkgever in beeld. Voor de re-integratie bij je werkgever heb je geen re-integratiebedrijf nodig. Je geeft aan dat je wilt werken. Ik lees dat de bedrijfsarts vragenstelt die daarop zijn gericht. De re-integratie bij je werkgever verloopt via een plan van aanpak dat je samen met je werkgever en of bedrijfsarts opstelt. De opbouw gaat vaak geleidelijk. Je kunt zelf een voorstel daarvoor doen. Wil de werkgever dat niet, dan kun je naar het UWV gaan met een deskundigenoordeel en de re-integratie inspanningen van je werkgever laten toetsen.
Brigitte Gerringa Arbeidsdeskundige Intermit

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40