Vraag

Wie is nu verantwoordelijk dat ik een nieuwe baan vind tijdens 2e spoor?

Ik zit in mijn 2e spoor en moet dadelijk 4 keer per maand solliciteren. Alles wat ik vind is uitzendwerk. Ik wil geen vaste baan opgeven en mijn ww mislopen bij ontslag tijdens proeftijd, welk nut heeft het te solliciteren als ik via een uitzendbureau niet kan werken. De reïntegratie coach is heel vaag over de hele procedure en doet vooral graag praten maar ik wil gewoon snel een andere baan.

07-11-2022 Vraag van Kim

Dag Kim, Zowel jij als de re-integratiecoach zijn verantwoordelijk. Daarnaast ook je werkgever die dit traject betaald en er ook verantwoordelijk is dat het een adequaat traject is. Ben je niet tevreden over de begeleiding dan kun je dat melden bij je begeleider, je werkgever en tenslotte het UWV middels een deskundigenoordeel omdat je vindt dat de re-integratieinspanningen niet worden nagekomen. Tijdens 104 weken ziekte moet je niet je arbeidsovereenkomst beëindigen wanneer je tegen een al dan niet tijdelijke baan aanloopt. Je doet dat dan middels detachering om je rechten ikv WIA en WW te borgen en subsidies veilig te stellen voor een nieuwe werkgever. Nadat de 104 weken van de ontslagbescherming voorbij zijn, eindigt de ontslagbescherming voor jou en kun je in dienst treden bij de nieuwe werkgever of voor het uitzendbureau werk uitvoeren.
Succes!

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40