Vraag

1% ziek bij werkgever

Ik word op 1% ziek gehouden door mijn werkgever de politie. Kan dit zomaar ondanks dat ik voor 100% weer werk qua uren? Ze zeggen nu omdat ik niet mijn eigen werk oppak (op straat) dat ik niet kan terug keren binnen het eigen werk en dus op 1% ziek blijf staan. Ik werk nu administratief de uren die ik op contract heb staan.
Op zich betekend dit wel weer dat ik recht heb op compensatie van mijn inconvienten, dat is dan wel weer een voordeel van een paar honderd euro bruto.
Ik ben benieuwd wat wijsheid is in mijn geval en wat me nog te wachten staat.

07-11-2022 Vraag van Bart

Dag Bart,
Zolang je je eigen werk niet doet dat je uitvoerde voor je uitval ben je voor dat werk ziek en voor dat werk (het salaris met alle toelagen) ben je verzekerd in de WIA. Je hersteld melden is dan niet juist. Volledig ziek houden ook niet. Om toch de wachttijd voor de WIA te voltooien blijf je voor 1% ziek staan. Wordt je hersteld gemeld dan verlies je de rechten mbt de functie die je uitvoerde voor de uitval. Het is ook in jouw belang om je 1% ziek te houden.
Groeten,
Brigitte Gerringa, regiserarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Bedoel je 35% of meer ao in de WIA? De WIA is een inkomensverzekering. Weer je in de praktijk en kun je dit werk blijven doen en verdien je daar 65% of meer mee van je oude salaris inclusief toeslagen dan krijg je geen WIA uitkering. Ook geen WW want je bent dan niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt. De politie kent nogal wat bovenwettelijke regelingen die van toepassing zijn op deze situaties en een compensatie geven voor het lagere loon bij een herplaatsing tengevolge van arbeidsongeschiktheid. Dat moet personeelszaken en/of de vakbond je kunnen vertellen of mogelijk de arbeidsdeskundige die door de politie op verschillende locaties zijn ingehuurd.

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40