Vraag

Omscholing via het UWV

Mijn schoondochter is werkloos en haar ww-uitkering houdt binnenkort ook op. Ze solliciteert heel veel, maar tot nog toe niet succesvol. Mijn vraag nu is aan wat voor eisen moet ze voldoen om in aanmerking te komen voor een omscholing via het UWV. Zelf betalen gaat niet zeker, wanneer haar ww-uitkering stopt.
Bedankt voor uw advies.
Wijnanda

07-11-2022 Vraag van Wijnanda

Beste Wijnanda. Het is lastig de vraag te beantwoorden zonder meer achtergrondinformatie. In welke richting wil uw schoondochter omgeschoold worden/ Soms zijn er mogelijkheden via BBL (1 dag per week school, 3 tot 4 dagen per week werken). Dit kan in best veel richtingen en is dan op MBO niveau. De werkgever vergoedt dan vaak alles kosten.

07-11-2022 Antwoord door Ilse

Vond je dit antwoord nuttig?

Reagerend op uw vraag wat UWV kan doen m.b.t. omscholing. Allereerst UWV heeft weinig budget waardoor investeren in scholing zoals dat enkele jaren geleden nog gebeurde vrijwel van de baan is. As er geen uitkeringsrelatie is en die situatie komt er aan lees ik, dan doen zij niets, want ze hebben geen belang. Voor UWV geldt de kortste route naar werk bewandelen of er moet een baangarantie aan ten grondslag liggen. Ze kan zeker in gesprek gaan met een werkgever in de ouderenzorg en informeren naar mogelijkheden zoals HappyChoice hierboven noemt. Ook in die sector wordt echter bezuinigd.
Brigitte Gerringa gecertificeerd registerarbeidsdeskundige Intermit BV

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

ROC West-Brabant geeft de opleiding verzorgende IG via BBL. Via www.stagemarkt.nl kan ze kijken of er vacatures zijn als verzorgende, ze moet dan gewoon 'verzorgende' intypen en de woonplaats. Bij ons in de regio (Noord LImburg...komen de BBL functies vaak pas weer tegen de zomervakantie op stagemarkt, maar ze kan op die manier wel vast onderzoeken waar mogelijk werk is dat haar aanspreekt en dat ze in combinatie met een BBL kan doen. Ilse Annegarn, loopbaanadviseur HappyChoice

07-11-2022 Antwoord door Ilse

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40