Vraag

Als de bedrijfsarts zegt dat ik moet werken maar het lukt niet, wat dan?

Ik ben 13 maanden ziek. De bedrijfsarts zegt nu dat ik drie keer een uur moet werken. Ik ben bang dat dat niet lukt. Wat gebeurt er als ik het geprobeerd heb maar het niet lukt? Ga ik dan terug naar de bedrijfsarts of moet er dan een deskundigenoordeel worden opgevraagd bij het uwv?
Natalie

07-11-2022 Vraag van Natalie

Beste Natalie,
Wat moet dat vervelend voor je zijn om terug te moeten naar de werkvloer maar je er nog niet echt klaar voor te voelen. Heb je niet een re-integratiecoach of iemand die je helpt bij het re-integreren en inzicht te krijgen in je ziekteproces?
Re-integreren gaat in overleg. Het gaat tenslotte over jou en jij hebt zelf hierin de belangrijkste stem want jij bent ervaringsdeskundige!
Meestal wordt er begonnen met een uurtje terug naar de werkvloer om weer te wennen aan de collega's e.d. Dan langszaam de werkzame uren weer opbouwen maar dat moet binnen jouw mogelijkheden passen. Als het niet lukt dan zal het re-integratieplan moeten worden bijgesteld in overleg met de bedrijfsarts. Van jou wordt verwacht dat je je inzet voor je re-integratie.
Een deskunigen oordeel kan je altijd nog aanvragen als er teveel verschil van mening is tussen jou en je werkgever/arbo-arts. Een deskundigenoordeel is echter een advies en geen dwingend oordeel vanuit het UWV.
Ik hoop dat je wat hebt aan deze korte uitleg. Veel suces,
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Natalie, ik kan me wel vinden in hetgeen Anita hiervoor allemaal al heeft benoemd. Misschien nog wel goed om te vermelden dat een bedrijfsarts een advies geeft voor reïntegratie, jij kunt in overleg met je leidinggevende mogelijk ook nog tot een ander stappenplan komen en dit aan de bedrijfsarts voorleggen. De werkgever is verantwoordelijk voor reïntegratie, maar het advies van de bedrijfsarts weegt wel zwaar. Het niet opvolgen van een advies moet wel goed onderbouwd gebeuren.

Veel succes

Hanneke Wiefferink www.intensmens.nl

07-11-2022 Antwoord door Hanneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40