Vergoeding rijbewijs Werkgever

Vijf maanden geleden ben ik gestart bij mijn werkgever. Aangezien ik de buitendienst in moet maar nog geen rijbewijs heb, betaald mijn werkgever deze voor mij. Na 5 maanden kom ik echter tot de conclusie dat ik niet op mijn plek zit, dit onder andere door de sfeer, werkzaamheden en vooruitzicht op groei in de toekomst. Als ik kenbaar maak weg te willen gaan, moet ik dan de tot nu toe gemaakte kosten terugbetalen? Dit staat wel zo beschreven in mijn contract, echter verdien ik te weinig om deze zo maar terug te betalen, ik ben een jonge starter zonder opleiding en krijg hier ook naar betaald. Kan mijn werkgever ondanks mijn lage salaris deze kosten toch op mij verhalen? Bij voorbaat dank.

3 REACTIES   14130x bekeken   29 augustus 2013

Telefonisch advies? 085 - 40 195 40

3 reacties

Vraagsteller

Beste Pieter, Zeker als het in je contract staat, wat ook vrij gewoon is, zul je het bedrag terug moeten betalen. Hetzij dat het van je loon wordt ingehouden of via een betalingsregeling met je baas. Het is fijn dat je werkgever je rijbewijs betaald, mede voor de functie die je gaat uitoefenen. Daarbij is het dus reeel dat je de gemaakte kosten terugbetaald als je voortijdig ontslag neemt. Met vriendelijke groet, Michel Graumans
29 augustus 2013

Vraagsteller

Michel, Hartelijk dank voor je reactie. In mijn contract staat dat ik na het behalen van mijn rijbewijs nog 1 jaar bij mijn werkgever in dienst moet zijn om deze volledig vergoed te krijgen. Dit staat voor mij gelijk aan een 'wurgcontract', ik realiseer me nu dat ik mezelf 'verplicht heb' nog minstens de komende 1,5 jaar bij mijn huidige werkgever te werken. De kosten voor het rijbewijs zijn voor mij meer dan een heel maand salaris, en zonder deze regeling had ik de baan nooit kunnen accepteren. Ik vind een half jaar echter een reële tijd om te bepalen of een baan bij je aansluit of niet. Is het ook voortijdig ontslag als ik een aanbod voor een tweede half jaar contract niet accepteer? En mocht dit via de kantonrechter gaan, klopt het dat ik dan een grote kans heb de zaak te winnen door mijn lage salaris? Met vriendelijke groeten, Pieter.
29 augustus 2013
Komma Coaching
Beste Pieter, Een overeenkomst is een overeenkomst, de onderhandelingsruimte is er vóór je tekent. Je kunt je contract laten toetsen door een arbeidsrechtdeskundige / jurist, om het zeker te weten, maar het lijkt mij niet waarschijnlijk dat een kantonrechter een laag salaris als ontbindende voorwaarde zal zien. Overigens hangt er doorgaans aan een juridische procedure ook een prijskaartje, dus de vraag is of je die kant op wilt. Het is op zich niet vreemd dat een werkgever dit soort regelingen afspreekt. Immers, zij investeren in hun personeel en het personeel heeft er zelf ook belang bij. Wat als iedereen die ze een rij- (of andere) opleiding aanbieden binnen een half jaar weer weg is? Dan blijf je als organisatie investeren en de vaardigheden vliegen de deur uit. 1 jaar is ook niet eens zo'n lange tijd, soms staat er 3 of 5 jaar voor. Je hebt dus de keuze tussen blijven tot je 'vrij' bent of een andere baan zoeken en terugbetalen. Maar er zijn meer mogelijkheden die je kunt verkennen: Als je solliciteert kun je met je nieuwe werkgever afstemmen of die de kosten wil overnemen, of een deel daarvan. Een andere mogelijkheid is dat je met je werkgever overlegt of je van een deel van de kosten kunt worden vrijgesteld of dat hij een betalingsregeling met je treft. En is het mogelijk dat je stopt met de lessen om de kosten te beperken? Mocht er uit overleg of sollicitaties geen oplossing komen, overweeg dan eens of die 1,5 jaar echt zo onoverkomelijk zijn en hoe je er toch iets goeds van kunt maken. Want na 1,5 jaar ben je wel een rijbewijs en een heleboel ervaring rijker (die je ook weer in andere functies in kunt zetten). Met vriendelijke groet, Monique Damen
29 augustus 2013

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Vrijblijvend informatie ontvangen van Komma Coaching.

 

Geef een reactie op deze vraag
Geef een zo volledig mogelijke reactie.
Verwijzingen naar contactgegevens zoals mailadressen, telefoonnummers en websites worden om privacy-redenen automatisch verwijderd.