Re-integratiebureaus offerte re-integratie tweede spoor

Door Tom Spitters op 14 mei 2014  

Voor re-integratiebureaus telt maar één ding; mensen zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces laten terugkeren. Of het nu gaat om langdurig werkzoekenden, langdurige zieke medewerkers of gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers.

Re-integratiebureaus richten zich op alle speciale gevallen en garanderen dat er voor iedereen een (aangepaste) arbeidssituatie mogelijk is. Via deze site is het heel gemakkelijk een offerte voor re-integratie tweede spoor aan te vragen. In een mum van tijd kunnen drie offertes worden aangevraagd, die op het gemak vergeleken kunnen worden.

Vergelijk alle re-integratiebureaus

Tweede spoor

Niemand vindt het leuk om zijn baan te verliezen, maar soms hangt dit als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Als er geen oplossing meer mogelijk is om terug te keren op de werkvloer, dan is de werkgever verplicht om re-integratie tweede spoor op te starten. Het is de taak van de werkgever om passend werk voor de vertrekkende medewerker te vinden. Ook daar kunnen re-integratiebureaus bij helpen en in adviseren. Vooral voor werkgevers loont het daarom de moeite om een offerte voor re-integratie tweede spoor aan te vragen.

Redenen

De redenen voor re-integratie tweede spoor kunnen divers zijn. Een medewerker in vaste dienst zit niet meer op z´n plek en vindt geen uitdaging meer in het werk. Door reorganisatie kan het ook voorkomen dat een medewerker niet meer het niveau van een functie aankan. Maar gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid kan ook een oorzaak zijn, waarom een medewerker de organisatie moet verlaten. 

Voortraject

Voordat re-integratie tweede spoor kan worden opgestart, moet een werkgever wel eerst volledig het re-integratietraject eerste spoor afronden. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter, behoort in dit eerste traject de werkgever er alles aan te doen om passend werk voor de medewerker te vinden. Pas wanneer er geen oplossing is, kan re-integratie tweede spoor worden opgestart. Re-integratiebureaus hebben specialistische kennis om deze overstap te versoepelen en te versnellen.

Gemakkelijke aanvraag

Een offerte voor re-integratie tweede spoor is gemakkelijk aangevraagd. Door onderstaand formulier in te vullen, ontvangt de aanvrager kosteloos drie offertes van re-integratiebureaus uit de omgeving. Een simpele manier om snel de beste re-integratiebureaus met elkaar te vergelijken en een juiste keuze te maken uit ons landelijk netwerk.

Heeft u vragen over re-integratie tweede spoor? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085 - 40 195 40.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie