Re-integratiebureaus offerte re-integratie tweede spoor

Door Tom Spitters op 14 mei 2014  

Voor re-integratiebureaus telt maar één ding; mensen zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces laten terugkeren. Of het nu gaat om langdurig werkzoekenden, langdurige zieke medewerkers of gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers.

Re-integratiebureaus richten zich op alle speciale gevallen en garanderen dat er voor iedereen een (aangepaste) arbeidsituatie mogelijk is. Via deze site is het heel gemakkelijk een offerte voor re-integratie tweede spoor aan te vragen. In een mum van tijd kunnen drie offertes worden aangevraagd, die op het gemak vergeleken kunnen worden.

Vergelijk alle re-integratiebureaus

Tweede spoor

Niemand vindt het leuk om zijn baan te verliezen, maar soms hangt dit als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Als er geen oplossing meer mogelijk is om terug te keren op de werkvloer, dan is de werkgever verplicht om re-integratie tweede spoor op te starten. Het is de taak van de werkgever om passend werk voor de vertrekkende medewerker te vinden. Ook daar kunnen re-integratiebureaus bij helpen en in adviseren. Vooral voor werkgevers loont het daarom de moeite om een offerte voor re-integratie tweede spoor aan te vragen.

Redenen

De redenen voor re-integratie tweede spoor kunnen divers zijn. Een medewerker in vaste dienst zit niet meer op z´n plek en vindt geen uitdaging meer in het werk. Door reorganisatie kan het ook voorkomen dat een medewerker niet meer het niveau van een functie aankan. Maar gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid kan ook een oorzaak zijn, waarom een medewerker de organisatie moet verlaten. 

Voortraject

Voordat re-integratie tweede spoor kan worden opgestart, moet een werkgever wel eerst volledig het re-integratietraject eerste spoor afronden. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter, behoort in dit eerste traject de werkgever er alles aan te doen om passend werk voor de medewerker te vinden. Pas wanneer er geen oplossing is, kan re-integratie tweede spoor worden opgestart. Re-integratiebureaus hebben specialistische kennis om deze overstap te versoepelen en te versnellen.

Gemakkelijke aanvraag

Een offerte voor re-integratie tweede spoor is gemakkelijk aangevraagd. Door onderstaand formulier in te vullen, ontvangt de aanvrager kosteloos drie offertes van re-integratiebureaus uit de omgeving. Een simpele manier om snel de beste re-integratiebureaus met elkaar te vergelijken en een juiste keuze te maken uit ons landelijk netwerk.

Heeft u vragen over re-integratie tweede spoor? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085 - 40 195 40.

Ontvang gratis 3 offertes

Wanneer u langdurig arbeidsongeschikt bent geweest en niet meer bij uw eigen werkgever aan de slag kunt, zult u op zoek moeten gaan naar passend werk bij een nieuwe organisatie. Of, beter gezegd, uw werkgever zal zich moeten inspannen om een nieuwe werkgever voor u te vinden. Dit wordt ook wel tweede spoor re-integratie genoemd. In dit artikel bekijken we wat de procedure inhoudt en met welke regels uw werkgever en u te maken krijgen.

Procedure van de re-integratie

U mag alleen op het ‘tweede spoor’ worden gezet als uw werkgever echt geen mogelijkheden meer voor u ziet. Ook al bent u weer (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt, uw arbeidsgeschiktheid voldoet niet voor uw oude werk of daaraan gerelateerde werkzaamheden. Als daar zekerheid over bestaat, dient uw baas met een verklaring van de bedrijfsarts naar het UWV te stappen, dat als tussenpersoon dienst en informatie over de verdere procedure geeft. In de meeste gevallen komt er een gespecialiseerd bureau bij de tweede spoor re-integratie kijken; een zogeheten re-integratiebureau.

Het werk moet ‘passend’ zijn

Eén van de regels van deze vorm van re-integratie is dat het nieuwe werk passend moet zijn. Hiermee bedoelt het UWV dat het werk moet aansluiten bij uw fysieke en mentale capaciteiten, maar ook bij uw opleiding en werkervaring. Het eerste halfjaar van de zoektocht mag u zich concentreren op werk dat wat dit betreft passend mag worden genoemd. Daarna dient u ook werk te overwegen dat niet helemaal bij uw niveau of werkervaring aansluit.

Ook een baan waarbij u twee uur reistijd heeft, kan als ‘passend’ worden aangemerkt. Dit gebeurt echter alleen wanneer dat verantwoord is in uw situatie. Let op dat het UWV ook een vergoeding kan geven voor eventuele aanpassingen op de werkplek. Ook de werkgever kan hier een beroep op doen, bijvoorbeeld voor de reiskosten of het aanleggen van een rolstoeltoilet.

Wat doet het re-integratiebureau?
Een re-integratiebureau helpt u goed naar uw eigen situatie, capaciteiten en talenten te kijken. U bent weer gedeeltelijk arbeidsgeschikt, dus u kunt weer aan het werk. De vraag is nu alleen waar. Het re-integratiebedrijf heeft een goed overzicht van de arbeidsmarkt en vertelt u in welke takken van industrie en in welke specifieke beroepen u aan de slag zou kunnen.

Samen met de consultant maakt u een plan van aanpak. Ook kan het bureau u in contact brengen met netwerken zoals de Poortwachterscentra of ondernemers die al gedeeltelijk arbeidsgeschikte medewerkers in dienst hebben.

Duur van een tweede spoor re-integratie

Afhankelijk van uw situatie en leeftijd duurt een re-integratietraject maximaal 12 maanden. Over het algemeen bent u echter sneller aan een baan geholpen. Zoals we hierboven al vermeldden mag u zich in het eerste halfjaar van uw zoektocht concentreren op werk dat aansluit op uw opleidingsniveau en werkervaring. Heeft u na een half jaar nog niets gevonden, dan dient u ook aanbiedingen te accepteren die onder uw niveau zijn.

Werksite helpt u graag het juiste bureau te vinden voor uw tweede spoor re-integratie. Dankzij ons is het niet langer nodig om verschillende bureaus te bellen of bezoeken. Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij maximaal drie re-integratiebureaus.

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie