Re-integratiebureau zoeken: zo doet u het

Door Tom Spitters op 27 augustus 2019  

Wanneer u na een langdurige periode van afwezigheid, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, weer aan het werk wilt gaan, kan er heel wat veranderd zijn. Vooral wanneer de tak van industrie waarin u werkte snel evolueert. Ook kan het zijn dat u minder valide bent en niet precies dezelfde werkzaamheden kunt uitvoeren.

Hoe dan ook, het is in het belang van zowel uw baas als uzelf dat u weer aan de slag kunt. Daarom zal uw werkgever zijn best doen om u in hetzelfde bedrijf te laten herintreden. De hulp van een re-integratiebureau is hierbij van harte welkom en soms zelfs onontbeerlijk. In dit artikel vertellen we u meer over re-integreren en het succesvol zoeken van het re-integratiebureau.

Vergelijk alle re-integratiebureaus

Wat doet een re-integratiebureau?

Laten we het allereerst eens over de rol van een re-integratiebureau hebben. We vertelden hierboven al dat het de plicht van uw werkgever is om u weer aan het werk te krijgen. Als dit door de veranderde omstandigheden niet bij hetzelfde bedrijf kan, wat we ‘re-integratie 1e spoor’ noemen, dan zal uw werkgever zich in moeten spannen om u bij een ander bedrijf te werk te stellen. Dit heet ‘re-integratie 2e spoor’.

Werkgevers mogen dan wel een groot netwerk hebben, maar het is niet altijd makkelijk om werknemers in een soortgelijke baan te plaatsen. Daarom roepen werkgevers vaak de hulp van tussenpersonen in: re-integratiecoaches. Hiervoor zoeken werkgevers het re-integratiebureau dat de werkgever de grootste kans geeft om weer aan het werk te kunnen.

Een re-integratiebureau kan u met één of meerdere van de volgende diensten helpen. Uiteraard zijn deze niet voor iedereen van toepassing en hangt het af van het ‘spoor’ waarin een specifieke re-integratie plaatsvindt:

1. Beroepskeuzetest
2. Evaluatie van uw talenten en capaciteiten
3. Cursussen en bijscholing
4. Sollicitatietraining
5. Jobhunting

Waarin re-integratiebureaus onderling verschillen

Een re-integratiebureau zoeken is iets wat zowel uw werkgever als uzelf serieus dienen nemen. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk het beste met u voor, maar niet allemaal kunnen ze u even goed aan werk helpen. Sommigen zijn gespecialiseerd in banen in de zorg, anderen halen juist hoge slagingspercentages in de zware industrie of logistiek. Het is daarom verstandig om eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken.

Vraag offertes aan bij drie re-integratiebureaus

Een re-integratiebureau zoeken kan een tijdrovende klus zijn. Werksite helpt u daar graag een handje bij met een handige service: vraag hier in één beweging offertes aan bij verschillende re-integratiebureaus. Vul het contactformulier in en de coaches bekijken uw situatie zo goed als dat mogelijk is, om u vervolgens een inschatting van de slagingskans te geven. Ook krijgt u een overzicht van de uurtarieven.

Over de kosten hoeft u zich overigens geen grote zorgen te maken. Het UWV, eventueel in samenwerking met uw werkgever, betaalt de tarieven van re-integratiecoaches. Wel zullen zij geïnteresseerd zijn in de offertes die u aanvraagt, zodat zij weten waar u aan toe bent. Maak vandaag nog gebruik van deze handige service. Binnen 24 uur ontvangt u meerdere offertes.

Ontvang 3 offertes

Het UWV biedt sinds juli 2016 meer mogelijkheden om vanuit een ziektewet, Wajong, WIA of WAO-uitkering begeleiding te krijgen bij het vinden van geschikt werk. Vanuit het vernieuwde inkoopkader krijg je als cliënt van het UWV de mogelijkheid om zelf een geschikt re-integratiebureau of jobcoach te kiezen.

Keuzevrijheid bij re-integratie

Vaak weet jij zelf wat je verwacht van een baan. Maar hoe vindt je die vanuit de uitkering die je ontvangt? Het UWV zorgt dat je hier professionele hulp bij krijgt, door diensten in te kopen van loopbaanadviesbureaus, jobcoaches en re-integratiebureaus. Tot voor kort was het lastig om voor deze diensten in aanmerking te komen. Maar het nieuwe inkoopkader van het UWV laat het toe dat jij zelf pro-actief een re-integratiebureau kiest. Sterker nog, het UWV moedigt aan dat je zelf bewuste keuzes maakt. Jij weet vaak het beste bij welke dienstverlener je een goed gevoel hebt. Keuzevrijheid noemen we dat. Kies je eigen coach! Voorwaarde is wel dat de jobcoach of het loopbaanadviesbureau gecontracteerd is door het UWV.

Hulp bij het kiezen

Ontvang jij een ziektewet, Wajong, WIA of WAO-uitkering? Wil jij ondersteuning bij het vinden van een passende baan? Neem dan contact op met de medewerkers van Werksite. Wij staan je persoonlijk te woord, wij kennen loopbaanadviesbureaus in jouw regio en brengen je in contact met drie loopbaanadviesbureaus die je kunnen helpen. Vervolgens kies jij zelf het bureau dat samen met jou de baan gaat vinden die past bij jouw competenties, wensen en talenten. Bel nu 085 - 40 195 40, of vul onderstaand formulier in.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie