Re-integratiebureau zoeken: zo doet u het

Door Tom Spitters op 12 juni 2013  

Wanneer u na een langdurige periode van afwezigheid, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, weer aan het werk wilt gaan, kan er heel wat veranderd zijn. Vooral wanneer de tak van industrie waarin u werkte snel evolueert. Ook kan het zijn dat u minder valide bent en niet precies dezelfde werkzaamheden kunt uitvoeren.

Hoe dan ook, het is in het belang van zowel uw baas als uzelf dat u weer aan de slag kunt. Daarom zal uw werkgever zijn best doen om u in hetzelfde bedrijf te laten herintreden. De hulp van een re-integratiebureau is hierbij van harte welkom en soms zelfs onontbeerlijk. In dit artikel vertellen we u meer over re-integreren en het succesvol zoeken van het re-integratiebureau.


Offerte aanvragen

Wat doet een re-integratiebureau?
Laten we het allereerst eens over de rol van een re-integratiebureau hebben. We vertelden hierboven al dat het de plicht van uw werkgever is om u weer aan het werk te krijgen. Als dit door de veranderde omstandigheden niet bij hetzelfde bedrijf kan, wat we ‘re-integratie 1e spoor’ noemen, dan zal uw werkgever zich in moeten spannen om u bij een ander bedrijf te werk te stellen. Dit heet ‘re-integratie 2e spoor’.

Werkgevers mogen dan wel een groot netwerk hebben, maar het is niet altijd makkelijk om werknemers in een soortgelijke baan te plaatsen. Daarom ropen werkgevers vaak de hulp van tussenpersonen in: re-integratiecoaches. Hiervoor zoeken werkgevers het re-integratiebureau dat de werkgever de grootste kans geeft om weer aan het werk te kunnen.

Een re-integratiebureau kan u met één of meerdere van de volgende diensten helpen. Uiteraard zijn deze niet voor iedereen van toepassing en hangt het af van het ‘spoor’ waarin een specifieke re-integratie plaatsvindt:

1. Beroepskeuzetest

2. Evaluatie van uw talenten en capaciteiten

3. Cursussen en bijscholing

4. Sollicitatietraining

5. Jobhunting

Waarin re-integratiebureaus onderling verschillen
Een re-integratiebureau zoeken is iets wat zowel uw werkgever als uzelf serieus dienen nemen. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk het beste met u voor, maar niet allemaal kunnen ze u even goed aan werk helpen. Sommigen zijn gespecialiseerd in banen in de zorg, anderen halen juist hoge slagingspercentages in de zware industrie of logistiek. Het is daarom verstandig om eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken.

Vraag offertes aan bij verschillende bureaus
Een re-integratiebureau zoeken kan een tijdrovende klus zijn. Werksite helpt u daar graag een handje bij met een handige service: vraag hier in één beweging offertes aan bij verschillende re-integratiebedrijven. Vul het contactformulier in en de coaches bekijken uw situatie zo goed als dat mogelijk is, om u vervolgens een inschatting van de slagingskans te geven. Ook krijgt u een overzicht van de uurtarieven.

Over de kosten hoeft u zich overigens geen grote zorgen te maken. Het UWV, eventueel in samenwerking met uw werkgever, betaalt de tarieven van re-integratiecoaches. Wel zullen zij geïnteresseerd zijn in de offertes die u aanvraagt, zodat zij weten waar u aan toe bent. Maak vandaag nog gebruik van deze handige service. Binnen 24 uur ontvangt u meerdere offertes.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie