Subsidie op loopbaancoaching voor 45-plus

Door Tom Spitters op 12 maart 2019  

Dit is jouw kans op gratis loopbaancoaching. De overheid stelt een budget van €600 per persoon beschikbaar voor persoonlijke loopbaanbegeleiding. Uiteraard is het totale budget beperkt, dus wees er snel bij wanneer u hier gebruik van wilt maken.

Persoonlijk carrièreplan t.w.v. €600

Hoe kunt u werken leuk houden? Kunt u uw huidige werk tot de AOW-leeftijd volhouden? Vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Tien jaar geleden was het werk nog heel anders. Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de kansen met uw achtergrond? En welke stappen moet u dan nemen? Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Dit gebeurt in een veilige omgeving en zonder verplichtingen.

Persoonlijk advies nodig? Bel 085 - 40 195 40

Het budget is te gebruiken om jouw kansen op de arbeidsmarkt in beeld te krijgen. De loopbaancoach zorgt dat je grip krijgt en houdt op jouw carrière. Overweeg je een carrièreswitch? Met het budget voor ontwikkeladvies kan een studie- en beroepskeuzeadvies gegeven worden. Je krijgt een goed beeld van je competenties. Met de coach werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan. Wil je hiermee aan de slag, bel dan 085-4019540. Een adviseur van Werksite brengt je in contact met deelnemende loopbaancoaches bij jou in de regio.

Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor 45plussers die gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam zijn . Het budget bedraagt €600 voor iedereen die aan de voorwaarden voldoet. Met andere woorden: gratis professioneel loopbaanadvies voor 45-plussers die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn, waaronder ook ZZP-ers.

Ben je werknemer, ambtenaar of zelfstandige zonder personeel van 45 jaar of ouder, die voor gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam is? Dan kun je in aanmerking komen voor een gesubsidieerd loopbaancoachingstraject.

Als u al werkloos bent, uw werk wegens ziekte niet meer kan doen of al een ontslag/reorganisatie regeling voor u van kracht is, kunt u niet deelnemen.

Dit zijn de voorwaarden:

- Je bent 45 jaar of ouder
- Minimaal 12 uur per week werken (dus niet werkloos zijn)
- Niet ziek zijn
- Niet in een ontslagregeling of reorganisatie zitten.

Inzicht in toekomstperspectief

“Loopbaanadviseurs kunnen werkende vijfenveertigplussers een Ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag aanvragen. Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het deelnemers stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer.” Dit traject kan maximaal €600,- kosten en wordt door de overheid (Agentschap SZW ) gefinancierd.

Tijdens een aantal gesprekken vraagt de loopbaancoach naar jouw persoonlijke competenties, behoeften en zorgen. Alles wat er wordt gezegd in deze gesprekken is vertrouwelijk. Dit loopbaanadviseur deelt de informatie met niemand. Jouw groei, toekomstplannen én privacy staan altijd voorop. Zie het als een beloning voor je prestaties op de arbeidsmarkt, waarvan jij bepaalt met wie je het deelt. Het Ontwikkeladvies laat zien waar jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk naar tevredenheid blijft doen. Nu én in de toekomst.

Heeft u interesse in deze begeleiding? Werksite brengt u gratis in contact met een coach bij u in de buurt, die u gaat helpen uw loopbaan verder te ontwikkelen. Tijdens een kennismakingsgesprek krijgt u te horen wat loopbaancoaching inhoudt en wat u ervan kunt verwachten. Nadat u met maximaal 3 loopbaanadviesbureaus een gesprek heeft gehad, kunt u rustig bekijken welk traject het beste bij u past. De loopbaancoach van uw keuze zal dan uw aanvraag indienen bij het Agentschap SZW.

De subsidie wordt door de loopbaanadviseur aangevraagd en verder geregeld. Wees er wel heel snel bij, want de subsidiepot is slechts beperkt beschikbaar qua geld en tijd.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op 085-4019540.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie