Subsidie op loopbaancoaching voor 45-plus

Door Tom Spitters op 18 december 2017  

Dit is jouw kans op gratis loopbaancoaching. De overheid stelt een budget van €600 per persoon beschikbaar voor persoonlijke loopbaanbegeleiding. Uiteraard is het totale budget beperkt, dus wees er snel bij wanneer u hier gebruik van wilt maken.

Het budget is te gebruiken om jouw kansen op de arbeidsmarkt in beeld te krijgen. De loopbaancoach zorgt dat je grip krijgt en houdt op jouw carrière. Overweeg je een carrièreswitch? Met het budget voor ontwikkeladvies kan een studie- en beroepskeuzeadvies gegeven worden. Je krijgt een goed beeld van je competenties. Met de coach werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan. Wil je hiermee aan de slag, bel dan 085-4019540. Een adviseur van Werksite brengt je in contact met deelnemende loopbaancoaches bij jou in de regio.

Ben je werknemer, ambtenaar of zelfstandige zonder personeel van 45 jaar of ouder, die voor gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam is? Dan kun je in aanmerking komen voor een gesubsidieerd loopbaancoachingstraject.


Dit zijn de voorwaarden:

- Je bent 45 jaar of ouder
- Minimaal 12 uur per week werken (dus niet werkloos zijn)
- Niet ziek zijn
- Niet in een ontslagregeling of reorganisatie zitten.

Inzicht in toekomstperspectief

“Loopbaanadviseurs kunnen werkende vijfenveertigplussers een Ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag aanvragen. Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het deelnemers stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer.” Dit traject kan maximaal €600,- kosten en wordt door de overheid (Agentschap SZW ) gefinancierd.


Heeft u interesse in deze begeleiding? Werksite brengt u gratis in contact met een coach bij u in de buurt, die u gaat helpen uw loopbaan verder te ontwikkelen. Tijdens een kennismakingsgesprek krijgt u te horen wat loopbaancoaching inhoudt en wat u ervan kunt verwachten. Nadat u met maximaal 3 loopbaanadviesbureaus een gesprek heeft gehad, kunt u rustig bekijken welk traject het beste bij u past. De loopbaancoach van uw keuze zal dan uw aanvraag indienen bij het Agentschap SZW.


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op 085-4019540.

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie