Offerte loopbaanbegeleiding

Door Tom Spitters op 10 april 2011  

Loopbaanbegeleiding of loopbaanadvies uitgevoerd door professionele bureaus kan behoorlijk verschillen. Met een offerte in de hand zijn de aanbiedingen pas goed te vergelijken. Hierbij een aantal tips om dat goed te doen.

Offerte aanvragen

Intake voorafgaand
Alvorens een traject met een bureau gestart wordt, is veelal een intakegesprek noodzakelijk. Kijk of het intakegesprek kosteloos is en zonder verplichtingen. Dit geeft je de kans meer dan één bureau te bezoeken en de offertes naast elkaar te leggen.

Aantal sessies
Een loopbaanadvies omvat vaak meerdere sessies. Deel het totaalbedrag uit de offerte loopbaanbegeleiding door het aantal sessies. Bekijk wel hoe lang een sessie duurt, dat kan variëren, bijvoorbeeld 50 of 90 minuten. De kosten per sessie geven je meer inzicht in de offerte.

Tests en onderzoek
Gedurende de loopbaanbegeleiding kunnen pyschologische of persoonlijkheidstests gedaan worden. Vereenvoudigde versies kun je op internet vinden, gratis. Kijk of de test serieus zijn en de consulenten over het psychologisch inzicht beschikken om de uikomst van een test op de juiste wijze te beoordelen.

Ervaring op jouw terrein
Kijk of vraag of het bureau voor loopbaanadvies ervaring heeft in jouw sector, branche, vakrichting of beroep. Op zich hoeft dat geen verschil te maken, maar het kan wel helpen om snel de goede klik te vinden.

De uitkomst
Het eindresultaat bepaalt mede de prijs. Vraag daarom wat je kunt verwachten en of je een gedegen analyse en goed uitgewerkt persoons- en beroepsprofiel kunt verwachten.

Kosten delen
Het kan zijn dat je werkgever regelingen heeft voor studie, bijscholing of andere vormen van persoonlijkheidsontwikkeling. Of er nu wel of geen regeling is, vraag of je werkgever (een deel) wil betalen. Want jou belang bij een goede carrièreontwikkeling is ook in belang van je werkgever.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie