In conflict met manager: wat nu?

Door Tom Spitters op 2 juli 2010  

Ben je in een conflict met je manager verzeild geraakt? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Op de eerste plek staat het zoeken van een oplossing.

Zoek een oplossing wanneer je in conflict bent
Een goede manager hoort, wanneer een conflict ontstaat, een oplossing te zoeken. Wanneer je zelf in conflict met je manager bent geraakt, dien je hier samen met hem of haar over te kunnen praten. Hierbij is het belangrijk dat je je eigen standpunt duidelijk maakt. Een voordeel van conflicten is dat alle partijen het achterste van hun tong laten zien.

Vijf mogelijke oplossingen:

• Aanpassen
• Vermijden
• Vechten
• Samenwerken
• Onderhandelen

Als een conflict niet wordt opgelost
Ben je in conflict met je manager en wil geen van beide water bij de wijn doen, dan is de beste oplossing het verbreken van de samenwerking. Bij een arbeidsconflict betekent dit overplaatsing naar een andere afdeling of een andere vestiging. In het uiterste geval kun je ervoor kiezen je ontslag in te dienen.

Wat te doen na ontslag?
Als ontslag voor jou de enige optie is, kan loopbaanplanning je carrière weer op weg helpen. Met loopbaanplanning ga je eens goed bij jezelf te rade en leer je je talenten en wensen kennen. Vervolgens bekijk je welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe richting aan je carrière te geven, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Coaching'

Bekijk artikelen op categorie