Hulp bij loopbaancoaching met een loopbaancoach

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Het overkwam mij zelf ook: ik had toerisme gestudeerd maar kon geen leuk werk vinden na mijn afstuderen. Ik kwam op niet-gerelateerde werkplekken terecht en moest daarna mijn eigen loopbaancoach spelen. Ik ontdekte toen dat ik eigenlijk overal schrijfklussen zocht. In elke baan wilde ik de nieuwsbrief schrijven, mailtjes beantwoorden en verslagen van collega’s redigeren. Het schrijven liep als een rode draad door mijn ‘carrière’. Daarom besloot ik om tekstschrijver te worden. Een keuze waar ik geen spijt van heb.

Bij loopbaancoaching ontvang je hulp en begeleiding bij het kiezen van je nieuwe richting. Waar ik er redelijk lang over deed, kun jij met een coach in relatief korte periode ontdekken waar je passie en je talenten liggen. Je stelt jezelf vragen als:

•    Wie ben ik?
•    Wat kan ik?
•    Wat wil ik?

Vervolgens zoek je samen de beste manier om hier je werk van te maken. Het mooie van deze aanpak is dat je de touwtjes helemaal zelf in handen hebt. Bij loopbaancoaching bepaalt de coach niet voor jou wat je gaat doen, maar ben jij de regisseur. Dankzij de professionele begeleiding heb je in drie tot vier maanden duidelijk wat je gaat doen en hoe je te werk gaat.

Kosten van loopbaancoaching
Er bestaan heel wat coaches en elke heeft wel zijn of haar eigen specialiteit. Ga daarom niet over één nacht ijs maar vergelijk meerdere loopbaancoaches met elkaar. Ook zullen de tarieven van de coaches niet onbelangrijk zijn, tenzij bijvoorbeeld je ex-werkgever je sponsort.

De prijs van loopbaancoaching kan oplopen tot € 200 per sessie.

Vraag loopbaanadvies aan onze coaches
Op Werksite vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van je beroepskeuze, het kiezen van je opleiding en het vinden van werk. In het expert-gedeelte kun je direct contact opnemen met o.a. professionals op het gebied van loopbaancoaching. Stel hen een vraag en ontvangt vrijwel direct antwoord!

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Coaching'

Bekijk artikelen op categorie