Wat is een outplacementtraject?

Door Tom Spitters op 10 juni 2011  

Wanneer er ontslag voor je dreigt door bijvoorbeeld een arbeidsconflict of reorganisatie, zul je je moeten bezinnen op je toekomst. Je krijgt bij reorganisatie namelijk niet altijd een baangarantie. Werkgevers komen je in dit soort situaties tegemoet door je een outplacementtraject te laten volgen. Samen met een adviseur bekijk je je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement. Bel 085 - 40 195 40.

Offerte aanvragen

Waar bestaat een outplacementtraject uit?
Er zijn verschillende redenen waarom je bij een outplacementbureau terecht kunt komen. Afhankelijk hiervan, maar ook van andere factoren, wordt het traject op jou afgestemd. Mogelijke stappen die je in zo'n outplacementtraject doorloopt zijn:

- Leren omgaan met het verlies van werk
- Het vertrouwen in je eigen kunnen opbouwen
- Je talenten en competenties in kaart brengen
- Je eisen voor een nieuwe loopbaan op een rij zetten
- Solliciteren door middel van netwerken en open sollicitaties

Hoe lang duurt een outplacementtraject?
De gemiddelde duur van een outplacementtraject is negen maanden. Vaak stelt een werkgever een maximale doorlooptijd voor de outplacement. Als je na afloop van die periode nog geen nieuwe baan hebt gevonden, volgt ontslag.

Baangarantie: outplacementtraject stuk prettiger
In sommige gevallen geven werkgevers een baangarantie bij een outplacementtraject. Via deze regeling kun je in een geheel andere functie verdergaan bij hetzelfde bedrijf, of bij een bedrijf in het netwerk van je werkgever een soortgelijke functie bekleden. Het mag voor zich spreken dat zo'n baangarantie een outplacementtraject stukken sneller doet verlopen. De vraag is alleen of je gelukkig zult zijn in je nieuwe baan. 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Outplacement'

Bekijk artikelen op categorie