Artikel geschreven door Focus Nederland

Nieuwe Vitaliteit Scan verlaagt verzuimkosten

Vitale medewerkers, ze zijn onmisbaar voor iedere organisatie. Ze presteren beter, zijn energieker, gemotiveerder en minder vaak ziek. De nieuwe Vitaliteit Scan van Focus helpt organisaties de verzuimkosten minimaal te houden.

Loopbanen worden langer. Daarom is het zaak om fit aan het werk te zijn. En te blijven. Organisaties investeren daarom meer en meer in duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Via scholingsprogramma"s en loopbaantrajecten bijvoorbeeld, maar ook door te werken aan vitaliteit met programma"s op het gebied van stress, begeleiding bij terugkeer na ziekte en managementtrainingen.

Werken aan de toekomst

Focus biedt dergelijke programma"s. En heeft daar nu een aantrekkelijke aanvulling op ontwikkeld: de Vitaliteit Scan. Deze scan geeft de medewerker inzicht in zijn behoeften en drijfveren en laat zien in hoeverre deze terug te vinden zijn in de huidige werkomgeving en werkinhoud. Met het resultaat kan hij concreet aan zijn loopbaan werken en gefundeerde keuzes maken voor de balans tussen werk en privé, voor gezondheid en welzijn en zijn toekomst. Dat voorkomt een verlaging van de productiviteit en vermindert de verzuimkosten.

Gratis stresskaart

De Vitaliteit Scan is interessant voor iedere medewerker. En zeker voor diegenen die niet goed in hun vel zitten op hun werkplek en stresssignalen afgeven: ze maken bijvoorbeeld fouten die ze normaal niet maken, zijn snel afgeleid of hebben lichamelijke klachten. Speciaal voor leidinggevenden heeft Focus de stresskaart ontwikkeld met de top 10 van stresssignalen.

Vond je dit artikel nuttig?

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Psychische klachten door werk

Wanneer je te maken krijgt met psychische klachten door werkomstandigheden is het zaak om zo snel mo...

Artikel

Emotionele intelligentie op het werk

Emotionele intelligentie is het vermogen tot inleven in anderen. Mensen die zich goed in de ander ...

Artikel

Pesten tijdens het werk: waarom?

Het is niet helemaal helder waarom mensen pesten tijdens het werk. Er bestaan allerlei verklaringe...

Artikel

Stress op het werk

Iedereen heeft wel eens te maken met stress op het werk. Dat kan te maken hebben met een hoge werkdr...

Artikel

Zwangerschapsverlof, vervanging en ... ontslag!

Wanneer een werkende vrouw zwanger wordt heeft zij recht op verlof tijdens haar zwangerschap. Dit ve...