Artikel geschreven door Werksite.nl

Persoonlijk advies bij Re-integratie Tweede Spoor

Ga jij een re-integratie tweede spoor beginnen, maar heb je geen idee hoe je een goed bureau vindt? Bij Werksite hebben wij het ons doel gemaakt om dit probleem voor jou op te lossen. Lees verder voor meer informatie over het traject en ontdek hoe wij al duizenden mensen hebben geholpen afgelopen 20 jaar. 


Bespaar tijd én geld
Neem nu contact op met Werksite voor gratis persoonlijk advies. Wij kunnen je geheel vrijblijvend in contact brengen met maximaal 3 re-integratiebureaus. Zij sturen je een offerte toe en dan kan jij die vergelijken en kiezen welk bureau het beste bij jou past! Hierdoor weet je zeker dat het bureau dat jij kiest een persoonlijke keuze is. Wij weten dat maatwerk altijd het beste resultaat levert. Wil jij ook persoonlijk advies? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 - 40 195 40 of vul het onderstaande formulier in!
 


Wat is re-integratie 2e spoor?
Re-integratie 2e spoor is een traject dat wordt ingezet wanneer een werknemer niet meer kan terugkeren naar zijn of haar eigen werk, maar wel nog geschikt is voor ander werk bij een andere werkgever. Het traject richt zich op het vinden van passend werk buiten de eigen organisatie.


Hoe ziet een re-integratietraject in het tweede spoor eruit?
Het traject start vaak met een gesprek tussen de werknemer en de werkgever waarin wordt besproken wat de mogelijkheden zijn voor het vinden van passend werk buiten de eigen organisatie. Daarna wordt er samen met een re-integratiebureau een plan van aanpak opgesteld.
In het plan van aanpak wordt beschreven welke activiteiten er worden ondernomen om de werknemer te begeleiden naar ander werk. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het opstellen van een cv, het solliciteren op vacatures en het volgen van opleidingen en trainingen. 

 

Tijdens het traject is er regelmatig contact tussen de werknemer, de werkgever en het re-integratiebureau. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of het traject nog op schema loopt en of er eventuele aanpassingen nodig zijn.
 


Welke stappen worden er genomen in een re-integratietraject in het tweede spoor?
1. Het opstellen van het plan van aanpak: In het plan van aanpak worden de activiteiten beschreven die nodig zijn om de werknemer te begeleiden naar ander werk.
2. Het zoeken naar passend werk: Het re-integratiebureau gaat samen met de werknemer op zoek naar passend werk buiten de eigen organisatie.
3. Het volgen van opleidingen en trainingen: Indien nodig kan de werknemer worden begeleid bij het volgen van opleidingen en trainingen om geschikt te zijn voor ander werk.
4. Het solliciteren op vacatures: Het re-integratiebureau begeleidt de werknemer bij het solliciteren op vacatures.
5. Het begeleiden naar ander werk: Wanneer er passend werk is gevonden, wordt de werknemer begeleid bij het maken van de overstap naar de nieuwe werkgever.
 

Re-integratie 2e spoor is een traject dat wordt ingezet wanneer een werknemer niet meer kan terugkeren naar zijn of haar eigen werk, maar wel nog geschikt is voor ander werk bij een andere werkgever. Het traject richt zich op het vinden van passend werk buiten de eigen organisatie. Door het opstellen van een plan van aanpak, het zoeken naar passend werk, het volgen van opleidingen en trainingen, het solliciteren op vacatures en het begeleiden naar ander werk, kan een werknemer volledig worden gere-integreerd in het arbeidsproces en kan hij of zij weer aan het werk. Het is belangrijk dat de werknemer tijdens het traject voldoende ondersteuning krijgt van zowel de werkgever als het re-integratiebureau, zodat het traject soepel verloopt en er snel weer perspectief is op ander werk. Re-integratie 2e spoor kan voor alle betrokken partijen een uitdagend en intensief traject zijn, maar uiteindelijk kan het leiden tot een positieve uitkomst voor de werknemer en werkgever.


Maak een juiste keuze
Om je goed op weg te helpen een re-integratiebureau te kiezen dat jou goed kan helpen aan een andere baan, biedt Werksite de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend 3 offertes te ontvangen. Werksite heeft een groot landelijk netwerk, waarbij meer dan 1.000 erkende re-integratiebureaus zijn aangesloten met specifieke kennis omtrent 2e spoor re-integratie. Neem contact op met een van onze ervaren specialisten en beantwoord een paar korte vragen om binnen een aantal dagen nemen maximaal drie re-integratiebureaus contact met je op die voldoen aan jou persoonlijke eisen en wensen. 

 

Wil je meer weten? 

Neem dan direct contact op met de klantenservice van Werksite via 085 - 40 195 40 of het onderstaande formulier. Wij staan je graag te woord.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Arbeidsongeschiktheid en re-integratie

Elk gezond iemand denk niet na over re-integratie en arbeidsongeschiktheid. Maar er kunnen redenen z...

Artikel

De kosten van re-integratie

Re-integratie is bedoeld voor mensen die door ziekte of andere reden lang uit het arbeidsproces zijn...

Artikel

Persoonlijk advies bij een Naar Werk-traject

Ga jij een Naar Werk-traject starten, maar heb je geen idee hoe je een goede coach vindt? Wij lossen...

Artikel

Re-integratie en wet poortwachter bij solliciteren

De verbetering wet poortwachter kent een stappenplan voor re-integratie. Zo kom je na uitval door ti...

Artikel

Re-integratiebureau zoeken: zo doet u het

Wanneer u na een langdurige periode van afwezigheid, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, weer a...

Artikel

WERKFIT Traject van UWV

Werkfit is bedoeld voor mensen met een uitkering (WGA, WAO, Wajong, Ziektewet of WAZ) die kunnen wer...

Artikel

Re-integratiebureaus offerte re-integratie tweede spoor

Voor re-integratiebureaus telt maar één ding; mensen zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces la...

Artikel

Werkfit Helpdesk: gratis hulp bij start Werkfit-traject

Ontvang jij een WIA- of Ziektewet-uitkering en wil je graag weer aan het werk? Het UWV biedt de perf...

Artikel

Wat doen re-integratiebureaus?

Wanneer u een tijd uit de professionele roulatie bent geweest, bijvoorbeeld door ziekte of een ongev...

Artikel

Ontslagvergoeding en re-integratie

Iedereen die met re-integratie te maken heeft, weet dat het ingewikkelde materie is. Allereerst zijn...