Artikel geschreven door Werksite.nl

Kosten van loopbaanadvies en persoonlijke begeleiding

Goed loopbaanadvies loont vanzelf. Natuurlijk zijn de kosten van begeleiding hoog, maar met een goed loopbaanadvies weet iemand precies waar zijn kansen op de arbeidsmarkt liggen en welke (verborgen) kwaliteiten hij kan toepassen. Wanneer iemand stagneert in zijn baan en geen uitdaging meer heeft, biedt een loopbaanadvies veelal een uitkomst. In een-op-een gesprekken met een professioneel loopbaanadviseur wordt het duidelijk welk arbeidstraject iemand het beste kan bewandelen om zo het meeste uit zijn carriëre te halen. Loopbaanadvies kan zo iemand steunen en motiveren in het maken van de juiste keuzes.


 

Individuele begeleiding
Bij loopbaanadvies staat persoonlijke begeleiding van de loopbaancoach centraal. Deze begeleiding bestaat uit een combinatie van gesprekken, vragenlijsten en oefeningen. Ook maakt zelfanalyse deel uit van de begeleiding, waardoor iemand in staat is dit zelfbeeld te koppelen aan loopbaanstappen. De begeleiding wordt afgesloten met een persoonlijk, schriftelijk loopbaanadvies, waarin aanbevelingen staan met betrekking tot de verdere persoonlijke ontwikkeling van de kandidaat.

Periode
Afhankelijk van de kandidaat en afhankelijk van zijn vraag, kan de begeleiding in loopbaanadvies variëren van enkele dagen tot enkele weken. De ene persoon heeft met drie sessies een goede duw in de rug gekregen, een ander heeft daar een hele serie gesprekken voor nodig.

Kosten van begeleiding
Veelal biedt een loopbaanadviseur een eerste gratis oriëntatiegesprek aan. Na afloop wordt aangegeven hoeveel gesprekken er nodig zijn voor verder begeleiding van het loopbaanadvies en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. De kosten voor loopbaanadvies variëren sterk. Een geregistreerd loopbaanadviseur zal over het algemeen hogere kosten berekenen dan een niet geregistreerd begeleider. Gemiddeld liggen de kosten voor begeleiding tussen de € 100,00 en € 150,00 per uur. Grotere bureau's werken bovendien met een prijs per begeleiding, waarbij de hoeveelheid gesprekken vaststaan.
Veel werkgevers hebben een budget van waaruit loopbaanadvies bekostigd kan worden. Zodoende hoeft de werknemer, wiens ontslag dreigt, niet zelf voor de kosten op te draaien.

Om de kosten te drukken is het aan te bevelen een loopbaanadvies door de werkgever te laten betalen. Bovendien werkt een werkgever zo mee aan een betere carriëre voor de medewerker.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Loopbaan op dood spoor

Volgens loopbaanexperts is het geen uitzondering dat werknemers blijven hangen in een functie die ...

Artikel

Werkgeluk voor jezelf creëren

Ben jij ook toe aan (werk)geluk?Ik neem je mee in wat (werk)geluk is en hoe je dat voor jezelf zou k...

Artikel

Loopbaanadvies nodig, stel je vraag

Wil je weten wat voor jou de juiste functie is? Heb je het idee dat je vastzit in een doodlopende ba...

Artikel

Pensioenadvies door professionals

Dat je op je 65e geen AOW meer krijgt, wist je al. Deze leeftijdsgrens gaat langzamerhand omhoog. Wa...

Artikel

Loopbaanadvies verhoogt het rendement van werknemers

Gemiddeld is 58% van alle werknemers van mening dat loopbaanadvies een belangrijke bijdrage levert a...

Artikel

Succesvolle carriereswitch maken!

Heb je het gevoel dat je qua werk niet op de juiste plek zit, dat je baan een sleur wordt of heb je ...

Artikel

Hulp bij loopbaancoaching met een loopbaancoach

Het overkwam mij zelf ook: ik had toerisme gestudeerd maar kon geen leuk werk vinden na mijn afstude...

Artikel

Wat is loopbaanplanning?

Carrière maken is natuurlijk mogelijk zonder vastomlijnd plan, maar waarom zou je dit op toeval a...