WERKbedrijf bij werkloosheid

Door Tom Spitters op 26 januari 2010  

Wanneer je in Nederland werkloos wordt of werkloos dreigt te worden, heb je recht op een WW uitkering. Voorwaarde is wel, dat je zo snel mogelijk wordt ingeschreven bij het WERKbedrijf. WERKbedrijf is een onderdeel van het UWV en heette tot voor kort CWI (Centrum voor Werk en Inkomen). WERKbedrijf helpt je op zoek naar een nieuwe baan.

Wanneer werkloos
Zodra je weet vanaf welke datum je werkloos bent is het de bedoeling je in te schrijven bij WERKbedrijf. Deze inschrijving bij WERKbedrijf kan uiterlijk tot op de eerste dag dat je werkloos wordt. Inschrijven bij WERKbedrijf kan via de site www.werk.nl of bij een vestiging van WERKbedrijf. Bij veel gemeentes werkt WERKbedrijf samen met de gemeente en andere instanties en bedrijven en heeft WERKbedrijf vaak binnen het gemeentekantoor een locatie die ´Werkplein´ heet. Bij WERKbedrijf zijn veel vacatures beschikbaar voor mensen die werkloos zijn op welk vakgebied dan ook. Daarnaast heeft de werkcoach van WERKbedrijf de taak om een baan te zoeken die het beste bij degene past die werkloos is.

Bemiddeling
WERKbedrijf adviseert en bemiddelt in het vinden van werk wanneer je werkloos bent geworden. WERKbedrijf heeft werkcoaches in dienst, die ondersteuning geven wanneer je werkloos bent en op zoek gaat naar een nieuwe baan. Ook geven zij informatie over de hoogte en de duur van de WW uitkering. Het doel van WERKbedrijf is, om iemand die werkloos is, zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Uitkering
Pas na inschrijving bij WERKbedrijf als werkzoekende, is het mogelijk om een WW uitkering aan te vragen als je werkloos bent. Na vier weken beslist het UWV of je recht hebt op een WW uitkering. Heb je in de tussentijd alweer werk gevonden via WERKbedrijf en ben je niet meer werkloos, dan is het toch mogelijk dat je voor die enkele weken dat je wel werkloos was een WW uitkering ontvangt.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Werkloosheid'

Bekijk artikelen op categorie