Bezwaar maken WGA-uitkering werknemer

Door Tom Spitters op 30 januari 2017  

Wanneer u als werkgever te maken krijgt met een medewerker die gedeeltelijk en tijdelijk arbeidsongeschikt is, dan kan dat zorgen voor een flinke schadelast. De medewerker ontvangt een WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten), waarbij u als werkgever aanvullend in zijn salaris betaalt. Krijgt uw werknemer een WGA-uitkering? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat het besluit van het UWV terecht is. Vaak is het zinvol om bezwaar te maken, wat u duizenden euro’s kan besparen. Hier leest u tips omtrent het maken van bezwaar en de mogelijkheid om gratis offertes van professionele bureaus aan te vragen, die u hierbij vakkundig kunnen bijstaan.

Kansrijk bezwaar

Bezwaar maken op de WGA-uitkering van uw tijdelijk zieke medewerker, is kansrijker dan u denkt. Er zijn genoeg bedrijven met juridische, medische en arbeidsdeskundige kennis, die het nut van bezwaar uitvoerig voor u kunnen uitzoeken. Hoeveel winst er voor u inzit hangt van meerdere factoren af. In de volgende twee situaties laten wij zien dat het echt wat kan opleveren, om gespecialiseerde bedrijven in te schakelen:

1. Langdurige zieke medewerker – Als eigenrisicodrager voor de WGA draagt u zelf het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. In dat geval betaalt u zelf de WGA-uitkering én de kosten van re-integratie. Soms wordt er echter ten onrechte een WGA-uitkering toegekend aan een medewerker die niet meer herstelt. De medewerker komt dan in aanmerking voor een IVA-uitkering (Inkomstenvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). U hebt dan recht op correctie van het deel van de kosten van de WGA-uitkering dat al door u is betaald.

2. Arbeidsongeschiktheidspercentage – Uw medewerker heeft pas recht op een WGA-uitkering als hij of zij voor 35% of meer arbeidsongeschikt is verklaard. Als blijkt dat dit arbeidsongeschiktheidspercentage te laag wordt vastgesteld door bijvoorbeeld een bedrijfs- of Arbo-arts, is de toegekende WGA-uitkering onterecht en hebt u recht op correctie.

Gespecialiseerde bedrijven kunnen de arbeidssituatie voor u onder de loep nemen, het kritisch opnieuw beoordelen en voor u uitzoeken of het maken van bezwaar u financieel voordeel gaat opleveren. Door slimme oplossingen kunt u veel geld besparen.

Gratis 3 offertes

Veel van deze bedrijven werken op basis van ‘no cure, no pay’; zit er geen voordeel voor u in, dan hoeft u niets te betalen. Is er wel sprake van het behalen van financieel voordeel, dan berekenen zij hierover een vooraf afgesproken percentage. Zodoende dat het de moeite loont om in contact te komen met dergelijke professionals. Op onze website van Werksite vindt u dergelijke bureaus bij u in de buurt en kunt u gratis 3 offertes aanvragen. Vul onderstaand formulier in om direct persoonlijk advies te krijgen. Ontdek vrijblijvend hoeveel u kunt besparen.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Juridisch advies'

Bekijk artikelen op categorie