Artikel geschreven door Werksite.nl

Financiële detachering

Wat is detachering nu eigenlijk. In principe word je bij detachering uitgeleend aan een derde partij. Bij detachering ben je in dienst van het detacheringbureau. Zij betalen je voor detachering bij één van hun klanten. Zodoende dat je ook een opdracht voor detachering aangaat met het detacheringbureau.

Financiële specialiteit
Bij financiële detachering werkt het precies hetzelfde, alleen word je vanwege je financiële specialiteit bij financiële organisaties uitgezonden. Een bureau dat zich richt op financiële detachering heeft enkel mensen in dienst met een financiële (studie)achtergrond. Ook hun klanten zijn veelal grote bedrijven op de financiële markt. Hierbij kun je denken aan verzekeraars, banken, accountantskantoren en investeringsmaatschappijen. Juist bij financiële bedrijven is het gebruikelijk om mensen via detachering in dienst te nemen.

Concurrentiebeding
Wanneer je met je financiële achtergrond via detachering terecht komt bij een financiële organisatie, is het mogelijk dat dit bedrijf meer dan tevreden is over je capaciteiten. In dat geval moet je er goed rekening mee houden, dat je een contract hebt met het financiële detacheringbureau. In een dergelijk contract is vaak een concurrentiebeding opgenomen, waarin staat dat je niet zomaar kunt overstappen. Het detacheringbureau heeft wellicht opleidingen voor jou betaald en je in contact gebracht bij het financiële bedrijf waar je nu werkt. Wanneer dit financiële bedrijf jou toch graag wil hebben, heeft het de mogelijkheid om jou af te kopen bij het bureau waar jouw detachering loopt. Vaak gaat dit gepaard met een grote som geld en een contract dat je moet tekenen, waarmee wordt vastgelegd dat je voorlopig bij dit financiële bedrijf blijft werken.

Reden van detachering
Vervanging tijdens ziekte of zwangerschap, speciale projecten of financiële ondersteuning zijn de meest voor de hand liggende redenen, dat financiële organisaties voor detachering kiezen. Ze gaan er vanuit dat ze meteen een financiële kei in huis halen, die maar een korte inwerkperiode nodig heeft. Veel detachering projecten duren daarom tussen de drie en de zes maanden.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Werving en selectie contract

Er zijn veel bureau´s die in opdracht van andere organisaties werving en selectie uitvoeren,...

Artikel

De voordelen van detachering, of toch een vaste job

Onder detachering verstaan we het op tijdelijke basis uitlenen van professionals aan opdrachtgever...

Artikel

Werving en selectie voor de juiste baan

Werving en selectiebureaus bieden doorlopend vacatures. Zodra je een carrièrestap overweegt, ...

Artikel

Recruitment via Twitter

Twitter is helemaal ´hot´. Niet alleen om anderen op de hoogte te houden van jouw bele...

Artikel

De wereld van recruitment en headhunters

In het zoeken van nieuwe medewerkers kan voor een bedrijf veel tijd gaan zitten. En omdat tijd gel...

Artikel

Werving en selectie via social media

Het vinden van werknemers gaat voor bedrijven die aan werving en selectie doen steeds meer via soc...

Artikel

Uitzendbureaus in Nederland

De uitzendbureaus in Nederland zijn bijzonder productief, en helpen werkgevers massaal aan flexibe...