Ik wil ontslag nemen!

Door Tom Spitters op 12 januari 2010  

Heb je het idee dat je geen promotie (meer) kunt maken op je huidige werkplek? Ben je je collega's en die politieke spelletjes zat? Heb je het idee dat je je talenten verkwanselt? Ben je constant moe of zelfs gestresst? Dan is het duidelijk dat ontslag nemen de enige oplossing is. In dit artikel verkent Werksite de mogelijkheden.

Kan ik zomaar ontslag nemen?
Wanneer je ontslag nemen overweegt, zul je je natuurlijk afvragen of dat zomaar kan. Hiervoor zul je goed naar je arbeidscontract moeten kijken. Is het een contract voor bepaalde duur, dan kan het zijn dat je de mogelijkheid niet hebt om tussentijds ontslag te nemen.

Bij een contract voor onbepaalde tijd bestaat meestal een opzegtermijn van één maand. Verstuur voor de zekerheid een aangetekende ontslagbrief en bewaar het verzendbewijs. Zo heb je altijd bewijsmateriaal, mocht je werkgever hier moeilijk over gaan doen.

De voordelen van ontslag nemen
Je hoeft niet bang te zijn om ontslag te nemen. Velen vóór jou hebben de stap genomen en zien dit als één van de keerpunten in hun leven. Dit is bijvoorbeeld dé kans om een eigen bedrijf te beginnen of te gaan freelancen. Zorg er in elk geval voor dat je een plan van aanpak hebt en

Het is niet nodig om met ontslag nemen te wachten tot je een andere baan hebt gevonden, tenzij dit financieel niet anders kan. Vaak zul je zien dat een rustperiode tussen twee banen erg inspirerend werkt. Maar aan de andere kant zul je al wel een strijdplan voor het aangaan van een nieuw project willen hebben.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Werkloosheid'

Bekijk artikelen op categorie