Hoe krijg ik invloed op mijn sollicitatiegesprek?

Door Tom Spitters op 18 oktober 2013  

Deze weblog is geschreven naar aanleiding van de workshop "Hoe krijg ik invloed op mijn sollicitatiegesprek; non-verbale signalen" van 29 augustus 2013, gegeven door Marijke Westerbeek. Margot Ros is loopbaanbegeleider bij Oudstanding.

Wat een inspirerend verhaal en oefeningen van Marijke Westerbeek afgelopen donderdag. Beroepsgedeformeerd als ik ben, gaan mijn ogen en oren direct open als ik iets zie of hoor over non-verbale signalen. Prachtig om mee te maken dat het lijf en de intonatie zo duidelijk en overheersend kunnen ‘spreken’. Ook ben ik blij verrast dat velen zo stoer waren om zich voor de leeuwen te werpen en allerlei pittige vragen op zich af lieten komen.

Alles begint bij zelfinzicht. Direct daarna de bereidheid om feedback te willen aanhoren en om er iets mee te doen. En, ook al ben je wat minder of juist te uitgesproken extravert, het beter presenteren van jezelf is aan te leren. Het is zo gemakkelijk om tips over ‘de eerste indruk’ en het gevoel dat je ongemerkt overbrengt aan een gesprekspartner, weg te wuiven als ‘soft gepraat’. Door deze workshop werd bijna iedereen over de streep getrokken om open te staan voor nuttige informatie over non-verbale boodschappen.

Juist nu, in deze absurde en extreem concurrerende arbeidsmarkt is het overleggen van ervaring en opleiding absoluut niet voldoende. Tijdens de rollenspelen kwamen allerlei vooroordelen en aannames aan bod waar je in eerste instantie misschien helemaal niet aan denkt. Men zoekt over het algemeen een prettige collega die specifiek gemotiveerd is, zich niet direct uit het veld laat slaan, over enige humor beschikt, nieuwsgierig is en weet wat hij waard is. Je kunt zoveel meer inzetten om een gelijkwaardig gesprekspartner te zijn en om onbedoelde signalen te voorkomen. Diep ademhalen, denk aan jouw mooiste successen en fijnste werkperiodes en stel ‘echte’ vragen. Wat vind jij nu echt belangrijk in jouw werk? Waarom is dit een prettig bedrijf om voor te werken? Wat hopen zij dat je komt bieden in menselijke en vakinhoudelijke zin? Etc.

Een mooi voorbeeld kwam ter sprake over de associatie met een nare oud-collega. Wat kan je daar nu tegen doen? In ieder geval contact blijven houden tijdens het gesprek en tactvol ingaan op negatieve non-verbale signalen.

Kortom, solliciteren blijft keihard werken en communicatie is het moeilijkste dat er is. Het mooie van deze training vond ik daarbij, dat je het in andere situaties ook kunt gebruiken. Door een goed contact met jouw gesprekspartner, zowel zakelijk als privé, krijg je zoveel meer voor elkaar.

Ook geinteresseerd in de loopbaan trainingen van Oudstanding? Bekijk dan hier het overzicht.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Solliciteren'

Bekijk artikelen op categorie