Re-integratiebureaus vergelijken

Door Tom Spitters op 5 mei 2011  

Zodra je in de gelegenheid wordt gesteld om hulp te krijgen bij de terugkeer naar werk vanuit een uitkering, doe je er verstandig aan de reintegratiebureaus te vergelijken. Deze bureaus betaal je niet zelf voor hun diensten, maar worden betaald door het UWV vanuit een budget dat speciaal voor jou is gereserveerd (IRO). Omdat de kosten per bureau, net als de diensten, nogal kunnen verschillen, is een goed vergelijk van re-integratiebureaus niet onverstandig.

Offerte aanvragen

Vraag naar wat je wilt weten
Omdat het je eigen budget is, wil je graag weten hoe dat uitgegeven gaat worden. De hulp die je kunt krijgen van re-integratiebureaus varieert van sollicitatietraining tot het kennismaken met de nieuwe werkgever. Ook bestaan reintegratiebureaus die het starten van een eigen bedrijf ondersteunen. De kosten kunnen verschillen en vraag naar wat je wilt weten. Je bent vrij om zelf een keuze te maken en kies dan ook voor een re-integratiebureau dat bij je past.

Vergelijk en kijk of het klikt
Onderdeel van het re-integratietraject is het in kaart brengen van je competenties en kwaliteiten. Daarnaast zal bepaald moeten worden wat je wilt en kunt. Om te ontdekken wat je het liefste wilt ga je een heel persoonlijk traject aan. Dan is het belangrijk dat het klikt met de consulent van het reintegratiebureau. Klikt het niet, kijk dan verder. Je hebt het recht zelf re-integratiebureaus te vergelijken en zelf de keuze te maken.

Vergelijken loont
De keuze voor een reintegratiebureau dat bij jou en bij jouw situatie past betekent een goede start van een soms best moeilijk reïntegratie traject. Professionele consulenten zullen je helpen je mogelijkheden te ontdekken en je zelfkennis vergroten. Dat is een winstpunt dat op zich al veel waard is!

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie