Hulp bij Naar Werk traject

Door Tom Spitters op 21 september 2020  

Tijdens een ‘Naar werk’ traject word je volledig ondersteund door een professioneel loopbaanadviesbureau. Het UWV stelt deze trajecten beschikbaar voor mensen met een uitkering (WGA, WAO, Wajong, Ziektewet of WAZ), die voldoende fit zijn om te werken.
Mag jij dit traject volgen van je casemanager, dan mag je zelf een goed re-integratiebureau kiezen. Het is belangrijk dat jij een klik voelt met de coach die jou gaat helpen! Deze coach doorloopt diverse activiteiten om je te helpen bij het vinden van een passende baan. Het doel van de Naar werk-trajecten is dat je een nieuwe betaalde baan vindt. Daarbij staat duurzame inzetbaarheid centraal.


Kies de beste coach

Heb je hulp nodig bij het vinden van de coach die het beste bij jou past? Bel dan met Werksite: tel. 085 - 40 195 40. Werksite heeft een landelijk netwerk met 2.500 loopbaanadviesbureaus. Een onafhankelijk adviseur neemt een aantal vragen met je door. Hierdoor weet de adviseur welke wensen jij hebt. Op basis van jouw persoonlijke wensen kom je in contact met maximaal drie loopbaanadviesbureaus. Jij kiest zelf het bureau waar jij de begeleiding wil starten.
Je kan ook een e-mail sturen naar klantenservice@werksite.nl.


Onderdelen van het traject:

 1. Sollicitatietraining
  Jouw sollicitatievaardigheden worden onderzocht en verbeterd. Je krijgt kennis van het gericht zoeken naar werk.
 2. Begeleiding bij sollicitatiegesprekken
  Samen met jouw coach oefen je een sollicitatiegesprek. Je leert hoe je lastige vragen beantwoord, waar jouw kwaliteiten liggen en gaat goed voorbereid in gesprek met een werkgever.
 3. Persoonlijkheidstest
  Je maakt een aantal digitale testen. Hiermee worden jouw interesses en kansen op de arbeidsmarkt in kaart gebracht. Dit geeft een goede focus op de vacatures die bij jouw passen.
 4. Netwerktraining Ter voorbereiding op netwerkgesprekken krijg je een training. Wie bevinden zich in je netwerk, welke functies hebben zij, met wie staat je netwerk in contact? Je leert bijvoorbeeld om social media succesvol in te zetten.
 5. Profileren op de arbeidsmarkt
  In deze fase leer je met vertrouwen een gesprek te voeren. Je gebruikt bijvoorbeeld contacten uit jouw netwerk om een passende baan te vinden.
 6. Vacatures
  Ontdekken waar vacatures beschikbaar zijn, dat staat centraal in deze fase. Veel vacatures staan op internet, maar er zijn meerdere wegen te bewandelen.
 7. Jobhunten
  Wanneer je weet waar je graag wilt werken, dan is het een goed idee om actief contact te zoeken met dit bedrijf. Stuur een open sollicitatie, bel de HR-afdeling of ga bij de organisatie op bezoek.
 8. Groepstraining
  Je krijgt veel persoonlijke aandacht. Sommige onderdelen worden in groepen verzorgd. Zo leer je van de ervaringen die je samen met anderen op doet.

Wat is het doel van het ‘Naar werk’ traject?

Het resultaat van alle trainingen en begeleiding is een nieuwe betaalde baan. Dit lukt niet altijd op korte termijn, daar moet je realistisch in zijn. Soms heeft het vinden van de best passende baan wat extra tijd of inspanning nodig. Jouw loopbaancoach blijft je ondersteunen.


Wil je hulp bij het vinden van een loopbaanadviesbureau, of wil je persoonlijk advies over een Naar werk-traject? Neem contact op met een adviseur van Werksite via telefoonnummer 085 - 40 195 40.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie