Loopbaancoaching

Door Tom Spitters op 29 maart 2011  

Loopbaancoaching wordt steeds gewoner. Het idee dat je dertig jaren lang voor dezelfde baas werkt is al lang achterhaald. Maar ook het idee dat je een werkzaam leven lang “hetzelfde” doet is aan verandering onderhevig. Steeds meer mensen zien werk als onderdeel van persoonlijke groei in het leven en zoeken daarom naar werk dat behalve leuk, ook zinnig is.

Offerte aanvragen

Werken om te leven, of leven om te werken
Het meeste energie krijg je zodra je de dingen doet waar je voor gaat. Doen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en dat je als zinvol ervaart. Kun je in je huidige baan je ei niet kwijt? Vraag jezelf af of je wel goed zit. Tegenwoordig is het heel gewoon geworden hulp in te roepen bij dergelijke vragen. Daarvoor bestaat het loopbaanadvies en loopbaancoaching. In sommige omstandigheden wil de werkgever zelfs bijdragen in de kosten en in ieder geval is het aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Loopbaancoaching is gericht op het naar boven halen van je drijfveren, je capaciteiten en je wensen. Tegelijk is het zelfreflectie: waar sta je en hoe ben je daar gekomen. Je leert mogelijke belemmeringen te ontdekken en hoe deze om te buigen. Dat geeft uitzicht op nieuwe mogelijkheden.

Persoonlijke begeleiding
Belangrijk bij loopbaancoaching is het vinden van de juiste “klik” met de adviseur of coach. Want het aangaan van loopbaanbegeleiding is niet zoiets als even een nieuwe garderobe aanschaffen. Het is een confrontatie met jezelf en je wordt gedwongen belangrijke vragen te stellen en te beantwoorden. Met de juiste adviseur of coach is het tegelijk ook een spannende uitdaging, want het vergroot het inzicht in jezelf. Bij loopbaancoaching is de eerste stap gemakkelijk: vraag om een vrijblijvend gesprek. Het kost je niets en het helpt je om te bepalen of je toe bent aan een loopbaanadvies.

Voor het vinden van het juiste bureau kun je kijken in de rechterkolom op deze website.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie