Regels werkgevers en werknemers vaccinatie covid

Door Tom Spitters op 22 juni 2021  

Het is een vraag die je nu veel hoort: “Ben jij al gevaccineerd?” Je mag niet het gevoel krijgen hiertoe verplicht te worden, ook niet door je werkgever. Het nemen van een vaccinatie is altijd vrijwillig. Veel Nederlanders hebben zich al laten vaccineren tegen covid. De sociale druk die je voelt om dit te doen kan soms hoog zijn. Met je collega’s heb je het er waarschijnlijk ook over. Maar een werkgever mag dit officieel niet vragen. Toch zijn er werkgevers die het verplichten, dreigen met ontslag of er geen vrij voor geven om een prik te halen.

Kwetsbare mensen

Er zijn situaties mogelijk waarin een werkgever een groot belang heeft om te weten of het personeel gevaccineerd is. Denk bijvoorbeeld aan werknemers die met kwetsbare mensen werken. Het beschermen van deze mensen is een verantwoordelijkheid van de werkgever. Is een medewerker niet gevaccineerd, dan zou hij beschermingsmiddelen moeten dragen. Is de werknemer hier niet toe bereid dan kan er gezocht worden naar passend werk op een andere afdeling.

De bedrijfsarts mag wel vragen of je gevaccineerd bent. Vanuit zijn beroepsgeheim mag de bedrijfsarts deze informatie niet delen met de werkgever.

Toch zijn er werkgevers die proberen om het vaccineren te verplichten. Dit heeft echter een averechts effect. De bereidheid tot vaccineren blijkt namelijk heel groot. De relatie tussen werkgever en werknemer kan op spanning komen te staan door de druk die een werkgever uitoefent.
Veel rechtszaken of conflicten zijn bij de vakbonden niet bekend. Gelukkig blijkt het aantal werkgevers dat het personeel onder druk zet klein. Heb jij het gevoel dat jouw werkgever de regels overtreedt? Ontstaat er een conflict met je werkgever, neem dan contact op met de vakbond of een jurist via de rechtsbijstandsverzekering.

Of stel een vraag aan de adviseurs van Werksite via dit online formulier.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Juridisch advies'

Bekijk artikelen op categorie