Vraag

Iaow uitkering

Stel ik kom in de iaow hoeveel keer per week moet je dan verplicht solliciteren.
Nu zit ik nog in de ww, ik kom daar uit als ik 65 jaar en 4 maanden oud ben , ik ga met pensioen als ik 66 jaar en 8 maanden ben,

07-11-2022 Vraag van Theo

Vanaf 1 januari 2016 is het criterium van de sollicitatieplicht gewijzigd. Nu is niet van belang of u op de eerste dag van werkeloosheid 64 jaar of ouder bent, maar is van belang of u op de eerste dag van werkeloosheid nog ten hoogste één jaar van uw AOW gerechtigde leeftijd verwijderd bent. Voorheen betekende dit hetzelfde als het oude criterium, maar met de aanpassing van de AOW leeftijd, betekent dit veelal dat oudere werknemers nog langer een sollicitatieplicht hebben dan voor 1 januari 2016. De AOW leeftijd ligt voor de meeste ouderen werknemers immers op 65 jaar + een x-aantal maanden.

Deze wijziging heeft mogelijk gevolgen voor het treffen van een vaststellingsovereenkomst, waarbij rekening is gehouden met de sollicitatieplicht die vanuit het UWV wordt opgelegd. Mocht u specifiek vragen hebben over deze situatie, neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Let er overigens op dat regelgeving kan veranderen. Voor actuele informatie kun je terecht op de site van het UWV.

07-11-2022 Antwoord door wim

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste personeel

Wij staan in contact met honderden werkzoekenden in Nederland. De kandidaten solliciteren rechtstreeks op vacatures, maar je kan ook een zoekopdracht uitzetten in ons netwerk. Wij benaderen de kandidaten dan actief en maken ze enthousiast voor jouw organisatie.

Kandidaten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40