Vraag

Zit de arbeidsdeskundige fout?

Na een burn out concludeert de arbeidsdeskundige dat ik 100% arbeidsongeschiktheid ben. Een opleiding of directe bemiddeling zou geen zin meer hebben. Mijn re-integratie dreigt nu te mislukken. Het rapport klopt niet want:
- De FML is gemaakt toen ik net was gaan re-integreren. In nieuw werk, op een onderbezette afdeling waar geen tijd was om mij in te werken. Dat gaf veel stress, en uitgerekend op dat moment werd de FML opgesteld . Twee maanden later was ik ingewerkt en ging het al stukken beter met mij. Toen kwam het arbeidsdekundig onderzoek, maar hierin is mijn herstel totaal niet meegenomen.
- Ik heb de bedrijfsarts gemaild dat ik het met de FML en probleemanalyse niet eens ben, maar die wil niets aanpassen. Hij trekt verregaande conclusies zonder informatie te hebben gevraagd bij mijn behandelaar.
- De arbeidsdeskundige heeft gesproken met de leidinggevende van mijn vorige functie, (waarin ik niet terugkeer), en met de HR-deskundige. Zij hebben mijn re-integratiewerkzaamheden omschreven als simpel werk en ik zou zoveel begeleiding nodig hebben en zo langzaam werken dat mijn loonwaarde nihil is. Dit is onzin. De functie is op HBO-niveau. Nu ik ben ingewerkt, werk ik volledig zelfstandig en naar tevredenheid. Ik krijg het werk af binnen de uren die ervoor staan.
Helaas hebben mijn (ex) leidinggevende en HR sinds mijn aanvankelijk moeilijke start niet meer geevalueerd met de afdeling waar ik re-integreer en baseren zij zich op oude informatie.
Dit heb ik aangegeven bij de arbeidsdeskundige, maar ze past het rapport niet aan en verwijst naar de FML.
Valt de arbeidsdeskundige onzorgvuldig onderzoek te verwijten?

07-11-2022 Vraag van Lissete

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40