Vraag

Re-integratie spoor 2 en recht op ww

Bij arbo aangegeven dat ik strijd lever om terug te komen in eigen werk en dat het maar niet is gelukt na 1,5 jaar tijdens ziekte deels werken. Arbo adviseert spoor 2 te volgen en mij vrij te stellen van eigen werk. Werkgever stemt hiermee in. Sindsdien niet meer gewerkt en spoor 2 gestart. Door werkgever ingeschakelde arbeidsdeskundige oordeelt eigen werk niet passend en geen ander passend werk voorhanden bij werkgever zelf.
Keuring uwv voor wia, zij legt loonsanctie op. 2de spoor te laat gestart en arbo heeft medisch onjuist geadviseerd. Max 1 jaar loonsanctie. Uwv geeft aan dat loonsanctie verkort kan worden mits
- werknemer in eigen werk reintegreren. ....
- of in spoor 2 mits werknemer daarmee instemt
Werknemer kiest om re-integratie spoor 2 Door te zetten. Dadelijk zal opnieuw wia worden aangevraagd.
Levert dit problemen op met ww indien de wia wordt afgewezen?
Graag advies gewenst

07-11-2022 Vraag van Marie-José

Je hoeft niet te vrezen. De tekst voor de bekorting van een loonsanctie is veelal standaard en dat lees ik ook in jouw bericht. Ik weet niet wat je bedoelt met WIA afwijzen. Een aanvraag WIA moeten ze nu in behandeling nemen. Een nieuwe loonsanctie is niet mogelijk. Het kan wel zijn dat je minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt en geen WIA krijgt. Dan wordt het WW mits je voldoet aan de reguliere eisen voor de WW-toekenning.
Groet,
Brigitte Gerringa registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40